moderat_jul_nyar
Mattias och Jenny på Sigtuna HLRFoto: Insändarbild

Jenny och Mattias utbildar i HLR

Jenny Edlund och hennes make Mattias har startat ett företag som utbildar inom Hjärt- och lungräddning, HLR.

För drygt två år sedan räddade Jenny Edlunds dåvarande sambo Mattias hennes liv sedan hon drabbats av hjärtstopp. Mattias hittade henne i tid och gjorde hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans.
– Efter hjärtstoppet har det varit viktigt för mig att sprida budskapet hur viktigt det är att lära sig hjärt-lungräddning, HLR. Jag och Mattias har varit och föreläst för sjukvårdspersonal vid ett flertal tillfällen och vi har varit med i några tidningar samt Nyhetsmorgon i TV4.

Hon och Mattias är idag gifta och hon har startat företaget Sigtuna HLR som utbildar i hjärt- och lungräddning och håller föreläsningar om att drabbas av hjärtstopp och även tillbaka. Nästa vecka, 16/10, ska hon och Mattias föreläsa på Södersjukhuset. Den delen av föreläsningen kommer att vara öppen eftersom det är en del av deras engagemang i restart a Heart Day.

Restart a Heart Day uppmärksammar att vi alla kan rädda liv vid plötsligt hjärtstopp genom kunskaper i hjärt och lungräddning. När man är utbildad inom HLR så kan man anmäla sig till ett register, vid ett hjärtstopp och man befinner sig i närheten så ombeds man gå till den aktuella platsen tills dess att ambulans anländer. 19 000 personer i Sverige är idag en del av nätverket. Efter en utbildning hos Sigtuna HLR så är man klar som ”hjärtstartare”.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
colorama_jul
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

connys
teatergrillen_outsider
nrh