defacto_panorama_mustasch
Mattias och Jenny på Sigtuna HLRFoto: Insändarbild

Jenny och Mattias utbildar i HLR

Jenny Edlund och hennes make Mattias har startat ett företag som utbildar inom Hjärt- och lungräddning, HLR.

centrum_farsdag_artikel

För drygt två år sedan räddade Jenny Edlunds dåvarande sambo Mattias hennes liv sedan hon drabbats av hjärtstopp. Mattias hittade henne i tid och gjorde hjärt- och lungräddning i väntan på ambulans.
– Efter hjärtstoppet har det varit viktigt för mig att sprida budskapet hur viktigt det är att lära sig hjärt-lungräddning, HLR. Jag och Mattias har varit och föreläst för sjukvårdspersonal vid ett flertal tillfällen och vi har varit med i några tidningar samt Nyhetsmorgon i TV4.

Hon och Mattias är idag gifta och hon har startat företaget Sigtuna HLR som utbildar i hjärt- och lungräddning och håller föreläsningar om att drabbas av hjärtstopp och även tillbaka. Nästa vecka, 16/10, ska hon och Mattias föreläsa på Södersjukhuset. Den delen av föreläsningen kommer att vara öppen eftersom det är en del av deras engagemang i restart a Heart Day.

Restart a Heart Day uppmärksammar att vi alla kan rädda liv vid plötsligt hjärtstopp genom kunskaper i hjärt och lungräddning. När man är utbildad inom HLR så kan man anmäla sig till ett register, vid ett hjärtstopp och man befinner sig i närheten så ombeds man gå till den aktuella platsen tills dess att ambulans anländer. 19 000 personer i Sverige är idag en del av nätverket. Efter en utbildning hos Sigtuna HLR så är man klar som ”hjärtstartare”.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

fme_oktober
centrum_farsdag
greeknighthelsida
ica_oktober
happyhomes_2019

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh