defacto_pan2020
Jenny Brunzell från SM 2015Foto: Privat/Facebook

Jenny frias från misstankar om djurplågeri

Märstaryttaren Jenny Brunzell frias från misstankar om djurplågeri efter att ha anmälts i samband med att hon ”rappat” en häst under ett lopp: - Det känns skönt att få upprättelse, säger hon till travronden.se

På Nyårsafton 2015 anmäldes Jenny Brunzell av banveterinären på Åby för att ha drivit hästen Sugarboy Petoj på ett felaktigt sätt. Hon fick både två veckors avstängning och 1500 kronor i böter. Men kort därefter valde en åklagare att driva ett fall om djurplågeri. Ett och ett halvt år senare friades hon skriver sajten travronden.se
– Det känns skönt att få upprättelse efter allt jag fått stå ut med i och med det här. Att fallet inte var så som folk fått det att låta som, säger Jenny Brunzell.

Topprankad i landet
Jenny är en av de främsta montéryttarna i landet. Hon är flitigt anlitad av olika tränare. Men tiden från åtalet till domen har varit tung berättar hon.
– Jag har känt mig kränkt, ledsen och förnedrad… I hela mitt liv har jag hållit på med djur och jag verkligen älskar hästar och så blir man anklagad för något sådant här. Det finns liksom inte. Det är svårt att förklara vilken press jag känt, men jag har gråtit väldigt mycket de stunder jag varit själv.

Varit igång hela tiden
Men Jenny har ändå under hela processen varit igång och ridit ca 150 lopp, även om självförtroendet fick sig en törn i samband med anklagelserna så har det nu blivit bättre:
– Första halvåret var det katastrof. Då hade jag inget självförtroende överhuvudtaget, sedan har det successivt blivit bättre. Men helt klart är det så att det varit en börda och jag har tänkt på det i stort sett varje kväll, säger hon.

Under 2017 har hon börjat trappa ner lite och satsar mer på sitt civila jobb, hon rider bara åt ett fåtal tränare. På meritlistan finns Ryttar-SM 2014 och 2015 blev hon tvåa i Monté-SM.

colorama_jul

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

centrum_helsida2020

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

defacto_helsida
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

sigtunavatten_standard
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

teatergrillen_outsider
connys
nrh