defacto_pan2020
Jenny Brunzell från SM 2015Foto: Privat/Facebook

Jenny frias från misstankar om djurplågeri

Märstaryttaren Jenny Brunzell frias från misstankar om djurplågeri efter att ha anmälts i samband med att hon ”rappat” en häst under ett lopp: - Det känns skönt att få upprättelse, säger hon till travronden.se

centrum_artikel

På Nyårsafton 2015 anmäldes Jenny Brunzell av banveterinären på Åby för att ha drivit hästen Sugarboy Petoj på ett felaktigt sätt. Hon fick både två veckors avstängning och 1500 kronor i böter. Men kort därefter valde en åklagare att driva ett fall om djurplågeri. Ett och ett halvt år senare friades hon skriver sajten travronden.se
– Det känns skönt att få upprättelse efter allt jag fått stå ut med i och med det här. Att fallet inte var så som folk fått det att låta som, säger Jenny Brunzell.

Topprankad i landet
Jenny är en av de främsta montéryttarna i landet. Hon är flitigt anlitad av olika tränare. Men tiden från åtalet till domen har varit tung berättar hon.
– Jag har känt mig kränkt, ledsen och förnedrad… I hela mitt liv har jag hållit på med djur och jag verkligen älskar hästar och så blir man anklagad för något sådant här. Det finns liksom inte. Det är svårt att förklara vilken press jag känt, men jag har gråtit väldigt mycket de stunder jag varit själv.

Varit igång hela tiden
Men Jenny har ändå under hela processen varit igång och ridit ca 150 lopp, även om självförtroendet fick sig en törn i samband med anklagelserna så har det nu blivit bättre:
– Första halvåret var det katastrof. Då hade jag inget självförtroende överhuvudtaget, sedan har det successivt blivit bättre. Men helt klart är det så att det varit en börda och jag har tänkt på det i stort sett varje kväll, säger hon.

Under 2017 har hon börjat trappa ner lite och satsar mer på sitt civila jobb, hon rider bara åt ett fåtal tränare. På meritlistan finns Ryttar-SM 2014 och 2015 blev hon tvåa i Monté-SM.

EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Innebandy Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

brobygget_midgard_helsida

Helgens matcher: Bygdens lag igång

Fotboll Nu drar bygdens lag igång sina matcher med spel i samtliga serier från Division 3 till Division 7. Märsta IK spelar hemma i Märsta på söndag, FC Arlanda borta i Västerås på lördag. Men det finns gott om matcher att ta del av.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
outsider_sommarlov
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider