defacto_panorama_mustasch
Jenny Brunzell från SM 2015Foto: Privat/Facebook

Jenny frias från misstankar om djurplågeri

Märstaryttaren Jenny Brunzell frias från misstankar om djurplågeri efter att ha anmälts i samband med att hon ”rappat” en häst under ett lopp: - Det känns skönt att få upprättelse, säger hon till travronden.se

På Nyårsafton 2015 anmäldes Jenny Brunzell av banveterinären på Åby för att ha drivit hästen Sugarboy Petoj på ett felaktigt sätt. Hon fick både två veckors avstängning och 1500 kronor i böter. Men kort därefter valde en åklagare att driva ett fall om djurplågeri. Ett och ett halvt år senare friades hon skriver sajten travronden.se
– Det känns skönt att få upprättelse efter allt jag fått stå ut med i och med det här. Att fallet inte var så som folk fått det att låta som, säger Jenny Brunzell.

Topprankad i landet
Jenny är en av de främsta montéryttarna i landet. Hon är flitigt anlitad av olika tränare. Men tiden från åtalet till domen har varit tung berättar hon.
– Jag har känt mig kränkt, ledsen och förnedrad… I hela mitt liv har jag hållit på med djur och jag verkligen älskar hästar och så blir man anklagad för något sådant här. Det finns liksom inte. Det är svårt att förklara vilken press jag känt, men jag har gråtit väldigt mycket de stunder jag varit själv.

Varit igång hela tiden
Men Jenny har ändå under hela processen varit igång och ridit ca 150 lopp, även om självförtroendet fick sig en törn i samband med anklagelserna så har det nu blivit bättre:
– Första halvåret var det katastrof. Då hade jag inget självförtroende överhuvudtaget, sedan har det successivt blivit bättre. Men helt klart är det så att det varit en börda och jag har tänkt på det i stort sett varje kväll, säger hon.

Under 2017 har hon börjat trappa ner lite och satsar mer på sitt civila jobb, hon rider bara åt ett fåtal tränare. På meritlistan finns Ryttar-SM 2014 och 2015 blev hon tvåa i Monté-SM.

happyhomes_2019
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober
greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
colorama_april2
nrh
connys