moderat_sommar
Jenny Brunzell polisanmäldes av banveterinären 2015.Foto: Privat/Facebook

Jenny Brunzell frias av hovrätten – Piskrappen var inte djurplågeri

Montéryttaren Jenny Brunzell från Märsta frias även av hovrätten för djurplågeri.

centrum_artikel

Det var i samband med ett lopp 2015 som banveterinären polisanmälde Jenny Brunzell som är en av landets främsta montéryttare för djurplågeri sedan han ansett att hon piskat sin häst med ca 10 kraftfulla slag på upploppet. Ärendet gick till tingsrätten som i maj friade henne från anklagelserna, åklagaren valde att ta ärendet vidare till hovrätten som dock gör samma bedömning som tingsrätten; ”Det är inte fråga om djurplågeri”.

Banveterinären ansåg att det fanns piskrapp på hästens hals men detta visade sig vara märken efter ansträngning. Hästen hade heller inte ådragit sig skador på grund av piskrappen. Jenny Brunzell hävdade hela tiden sin oskuld och menade att rappen inte var hårda samt att det var oklart om de träffade hästen eller hennes stövel. Syftet med rappen är att få hästen fortsatt fokuserad på upploppet.

Fallet med Jenny Brunzell är unikt i svensk juridik och det är inte helt osannolik att det därför går hela vägen till Högsta domstolen för beslut om rapp mot en häst ska dömas som djurplågeri eller inte. Hovrättens bedömning är att utredningen inte ger stöd för att hästen lidit vare sig fysisk eller psykisk skada av Jenny Brunzells spöanvändning.

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_midgard_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider