defacto_panorama_mustasch
Jenny Brunzell polisanmäldes av banveterinären 2015.Foto: Privat/Facebook

Jenny Brunzell frias av hovrätten – Piskrappen var inte djurplågeri

Montéryttaren Jenny Brunzell från Märsta frias även av hovrätten för djurplågeri.

centrum_farsdag_artikel

Det var i samband med ett lopp 2015 som banveterinären polisanmälde Jenny Brunzell som är en av landets främsta montéryttare för djurplågeri sedan han ansett att hon piskat sin häst med ca 10 kraftfulla slag på upploppet. Ärendet gick till tingsrätten som i maj friade henne från anklagelserna, åklagaren valde att ta ärendet vidare till hovrätten som dock gör samma bedömning som tingsrätten; ”Det är inte fråga om djurplågeri”.

Banveterinären ansåg att det fanns piskrapp på hästens hals men detta visade sig vara märken efter ansträngning. Hästen hade heller inte ådragit sig skador på grund av piskrappen. Jenny Brunzell hävdade hela tiden sin oskuld och menade att rappen inte var hårda samt att det var oklart om de träffade hästen eller hennes stövel. Syftet med rappen är att få hästen fortsatt fokuserad på upploppet.

Fallet med Jenny Brunzell är unikt i svensk juridik och det är inte helt osannolik att det därför går hela vägen till Högsta domstolen för beslut om rapp mot en häst ska dömas som djurplågeri eller inte. Hovrättens bedömning är att utredningen inte ger stöd för att hästen lidit vare sig fysisk eller psykisk skada av Jenny Brunzells spöanvändning.

centrum_farsdag
fme_oktober
ica_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

damallsvenskan

Tung första fällde Skånela

Handboll Skånela var inte riktigt med från start i målprotokollet mot Tyresö. Fram för allt slarvade man lite väl ofta i offensiven vilket gav Tyresö chans att kontra på. Gästerna ledde med 16-11 i första. I andra rycker Skånela upp sig och leder med 22-20 inför de sista tio minuterna, men sista tio vinner Tyresös md 6-2 och matchen med 26-24.

nrh
connys
greeknight_outsider
colorama_april2