defacto_pan2020
Jenny Brunzell polisanmäldes av banveterinären 2015.Foto: Privat/Facebook

Jenny Brunzell frias av hovrätten – Piskrappen var inte djurplågeri

Montéryttaren Jenny Brunzell från Märsta frias även av hovrätten för djurplågeri.

Det var i samband med ett lopp 2015 som banveterinären polisanmälde Jenny Brunzell som är en av landets främsta montéryttare för djurplågeri sedan han ansett att hon piskat sin häst med ca 10 kraftfulla slag på upploppet. Ärendet gick till tingsrätten som i maj friade henne från anklagelserna, åklagaren valde att ta ärendet vidare till hovrätten som dock gör samma bedömning som tingsrätten; ”Det är inte fråga om djurplågeri”.

Banveterinären ansåg att det fanns piskrapp på hästens hals men detta visade sig vara märken efter ansträngning. Hästen hade heller inte ådragit sig skador på grund av piskrappen. Jenny Brunzell hävdade hela tiden sin oskuld och menade att rappen inte var hårda samt att det var oklart om de träffade hästen eller hennes stövel. Syftet med rappen är att få hästen fortsatt fokuserad på upploppet.

Fallet med Jenny Brunzell är unikt i svensk juridik och det är inte helt osannolik att det därför går hela vägen till Högsta domstolen för beslut om rapp mot en häst ska dömas som djurplågeri eller inte. Hovrättens bedömning är att utredningen inte ger stöd för att hästen lidit vare sig fysisk eller psykisk skada av Jenny Brunzells spöanvändning.

connys_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

oppethus_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

defacto_helsida
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

connys
oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider