moderater_pan_sommar
Jean Karabet vid Däckskiftarna på Västra BangatanFoto: Insändarbild

Jean och Däckskiftarna nöjda med stationen i Märsta

Bröderna Jean och George Karabets etablering av Däckskiftarna i Märsta har tagits emot väl av kommuninvånarna: - Responsen är väldig god och det uppskattas att vi finns här. Kunderna tycker att det går fort och smidigt. De uppskattar bäst att man inte behöver boka en tid för att få ett hjulskifte då vi har drop-in alla dagar i veckan, berättar Jean Karabet.

Jean och George Karabet är födda och uppvuxna i Märsta och har bott i kommunen hela sitt liv. Efter att i flera år varit verksamma i däck- och bilbranschen hoppade de på konceptet med Däckskiftarna i Märsta:
– Vi har jobbat inom däck tidigare och såg att det fanns potential för att göra något bra av verksamheten. Däckskiftarnas verksamhet är fantastisk, baserat på enkelhet, tillgänglighet och god service. Det finns duktiga, driftiga och ambitiösa människor som ligger bakom. Sigtuna är en växande kommun, säger Jean Karabet.

Anpassar sig efter kunden
Fördelen med att besöka en av Däckskiftarnas verkstad istället för en vanlig stationär verkstad var något som lockade bröderna att etablera med Däckskiftarna.
– Vi anpassar oss efter kundens behov istället för tvärtom. Det är bara att lägga in däcken i bilen och köra ner till oss så fixar vi resten. Man kan även checka in hjulen på vårt däckhotell vilket är väldigt bekvämt för kunden, fortsätter Jean.

Däcksäsongen pågår än
Däcksäsongen är långt ifrån slut trots att dubbdäcksförbud sedan en vecka tillbaka. Nu vänder man sig till bilägare som kör med friktionsdäck då dessa inte behöver anpassa sig efter dubbdäcksförbudet. Dessa brukar komma in för hjulskifte senare på våren. Däckskiftarna behåller även sin station i Märsta till 5:e maj.

Coronaanpassat byte
Under coronapandemin har man vidtagit en del åtgärder för att kunder ska känna sig trygga. Bland annat kan man få stanna kvar i bilen i samband med skiftet och man kan betala genom swhish. Man kan också genomföra skiftet hemma hos kunderna.
– Då vi är väldigt måna om våra kunder och oss själva så anpassar vi vår verksamhet efter rådande riktlinjer för att möjliggöra att det känns säkert och tryggt för så många som möjligt, säger Jean.

Engagerats i flera stationer
Även Däckskiftarna är nöjda med etableringen och att Jean och George engagerats i några stationer, även i Bro och Nyköping. Man ser fram emot ett långt partnerskap med bröderna.
– Deras driv i att skapa en enastående kundupplevelse har verkligen gett fina affärsresultat och en bra försäljningstillväxt. De lägger stort fokus i att utveckla verksamheten och bygga en långsiktigt kundrelation genom att förenkla kundernas vardag. De erbjuder nämligen en helhetslösning via deras lokala däckhotell i Märsta, säger Jan Fraggstedt, franchiseansvarig på Däckskiftarna

kso_helsida
defacto_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

centrum_sommar2022_helsida
helsida_sfs
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

connys_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sfs_out
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kso-duell_out
mp_outsider2022