centrum_panorama2020
Testa att åka ånglok mellan Märsta-VäsbyFoto: Pressbild

Järnvägen fyller 150 år

Väsby station kommer att fira 150 år och bland annat är ett av inslagen ett ånglok som trafikerar sträckan Märsta-Väsby.

centrum_artikel

Upplands-Väsby kommun firar att järnvägen fyller 150 år samt att namnet Väsby togs i bruk. En del av firandet är ett ånglok som går mellan Väsby-Märsta fem gånger, 18:e september.
– Ångtåget kommer att köra några turer mellan Upplands Väsby och Märsta station. Ett frustande 100-årigt ånglok kommer ge en upplevelse av hur det var förr vid Väsby station innan järnvägen elektrifierades, säger Roland Storm, (VB) kommunalråd.

valvet_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

stottasigtuna_helsida
speedy_helsida
sommarlov_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

kcbygg_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

happy_homes_mars
nrh
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider