arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

IVO avslutar ärende mot äldreomsorgen

Inspektionen för vård och omsorg väljer att avsluta ett ärende mot larmgruppen i Sigtuna för att de inte verkställde trygghetslarm till brukare.

centrum_pask

En Lex Sarah-anmälan gällande missförhållande vid larmgruppen i Sigtuna kommun upprättades efter att beslut om trygghetslarm inte verkställdes till brukare vid sju tillfällen inom en period av fyra månader.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO; väljer att avsluta ärendet sedan man fått till svar från kommunen som har vidtagit åtgärder. I beslutet från IVO står det att kommunen även identifierat bakomliggande orsaker till problemet och att man vidtagit åtgärder så att det inte ska inträffat igen.

happyhomes_2019

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

logistik_utbildning
bonava_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ridskola2019_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
fme_outsider
colorama_april
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2