centrum_panorama2020
Före valet 2014 tågade medlemmar från Islamiska Kulturföreningen till kommunhuset för att belysa problemet med att de saknar lokal. Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen vill köpa mark

Islamiska kulturföreningen i Märsta har lämnat in en ansökan om att köpa kommunal mark för att bygga en samlingslokal i kommunen.

centrum_artikel

I samband med valet 2014 tågade Islamiska Kulturföreningen tillsammans med nuvarande kommunalrådet Dan Rosenholm (L) till kommunhuset för att lämna över en insamling till kommunledningen för att få köpa mark till att bygga en samlingslokal. Föreningen hävdade likabehandlingsprincipen då en annan församling, syrisk-ortodoxa, fick köpa mark för en krona för ca 10 år sedan.

Enligt ansökan som lämnats in till kommunen har Islamiska Kulturföreningen 415 medlemmar och är den största sunnimuslimska föreningen i Märsta. På grund av restriktioner från brandkåren får inte mer än 15 personer vistas i de nuvarande lokalerna på Stationsgatan 3A. Föreningen skriver att antalet medlemmar från främst Syrien och Somalia ökar och att man behöver bygga en samlingslokal för föreningens aktiviteter. Islamiska Kulturföreningen är i behov av mark på ca 2000-4000 kvadratmeter.

Fotnot: märsta.nu har sökt Islamiska Kulturföreningen för en kommentar men utan resultat.

connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
2020_helsida
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
aretslarling
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
nrh