arlandagk_panorama
Islamiska Kulturföreningen har identifierat fem platser i kommunen för ett moskébygge.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen söker markansvisning för moské

Islamiska Kulturföreningen i Märsta har i ett brev till Kommunstyrelsen uppmanat dem att påskynda processen för markanvisning och man listar även fem platser i Märsta där man bör få mark.

centrum_pask

Kort före valet 2014 arrangerade Islamiska Kulturföreningen en marsch till kommunhuset för att uppmärksamma sin situation där man idag saknar böne- och verksamhetslokal. Man uppmanade Sigtuna kommun att agera enligt likabehandlingsprincipen och även anvisa mark till deras förening.

I två och ett halvt år har man inte fått respons trots flera brev till Kommunstyrelsen, ett så sent som i höstas. Nu kommer ärendet att hanteras i Kommunstyrelsen, oklart när dock. Föreningen har haft ett möte i höstas med näringslivschefen Christer Wikström och exploateringschefen. De har preciserat fem platser, främst är vid Circle K (hundrastgården), därefter vid Allévägen, i Märsta Port samt på Atletväven vid Midgårdsbadet.

märsta.nu kunde 2015 avslöja att Märstas Unga Muslimer som har koppling till Islamiska Kulturföreningen bjöd in hatpredikanter från England vid två tillfällen, när det uppdagades bröt kommunen hyreskontraktet för Kulturum i samband med att Haitam El-Haddad skulle tala om hur det är att vara Muslim i västvärlden.

sigtunavatten_standard

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

bonava_helsida
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

centrum_pask_helsida
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

colorama_april
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider