defacto_pan
Islamiska Kulturföreningen har identifierat fem platser i kommunen för ett moskébygge.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen söker markansvisning för moské

Islamiska Kulturföreningen i Märsta har i ett brev till Kommunstyrelsen uppmanat dem att påskynda processen för markanvisning och man listar även fem platser i Märsta där man bör få mark.

Kort före valet 2014 arrangerade Islamiska Kulturföreningen en marsch till kommunhuset för att uppmärksamma sin situation där man idag saknar böne- och verksamhetslokal. Man uppmanade Sigtuna kommun att agera enligt likabehandlingsprincipen och även anvisa mark till deras förening.

I två och ett halvt år har man inte fått respons trots flera brev till Kommunstyrelsen, ett så sent som i höstas. Nu kommer ärendet att hanteras i Kommunstyrelsen, oklart när dock. Föreningen har haft ett möte i höstas med näringslivschefen Christer Wikström och exploateringschefen. De har preciserat fem platser, främst är vid Circle K (hundrastgården), därefter vid Allévägen, i Märsta Port samt på Atletväven vid Midgårdsbadet.

märsta.nu kunde 2015 avslöja att Märstas Unga Muslimer som har koppling till Islamiska Kulturföreningen bjöd in hatpredikanter från England vid två tillfällen, när det uppdagades bröt kommunen hyreskontraktet för Kulturum i samband med att Haitam El-Haddad skulle tala om hur det är att vara Muslim i västvärlden.

korpen_jan-feb

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtunavatten_standard
outsider

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

frisyr_december

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

sigtuna_funkis

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

nrh
funkis_2
banner_trerosor
connys