centrum_panorama2020
Islamiska Kulturföreningen har identifierat fem platser i kommunen för ett moskébygge.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen söker markansvisning för moské

Islamiska Kulturföreningen i Märsta har i ett brev till Kommunstyrelsen uppmanat dem att påskynda processen för markanvisning och man listar även fem platser i Märsta där man bör få mark.

centrum_artikel

Kort före valet 2014 arrangerade Islamiska Kulturföreningen en marsch till kommunhuset för att uppmärksamma sin situation där man idag saknar böne- och verksamhetslokal. Man uppmanade Sigtuna kommun att agera enligt likabehandlingsprincipen och även anvisa mark till deras förening.

I två och ett halvt år har man inte fått respons trots flera brev till Kommunstyrelsen, ett så sent som i höstas. Nu kommer ärendet att hanteras i Kommunstyrelsen, oklart när dock. Föreningen har haft ett möte i höstas med näringslivschefen Christer Wikström och exploateringschefen. De har preciserat fem platser, främst är vid Circle K (hundrastgården), därefter vid Allévägen, i Märsta Port samt på Atletväven vid Midgårdsbadet.

märsta.nu kunde 2015 avslöja att Märstas Unga Muslimer som har koppling till Islamiska Kulturföreningen bjöd in hatpredikanter från England vid två tillfällen, när det uppdagades bröt kommunen hyreskontraktet för Kulturum i samband med att Haitam El-Haddad skulle tala om hur det är att vara Muslim i västvärlden.

sportlov_sigtuna
happy_homes_mars
2020_helsida
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida
aretslarling
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh