defacto_pan
Islamiska Kulturföreningen har identifierat fem platser i kommunen för ett moskébygge.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen söker markansvisning för moské

Islamiska Kulturföreningen i Märsta har i ett brev till Kommunstyrelsen uppmanat dem att påskynda processen för markanvisning och man listar även fem platser i Märsta där man bör få mark.

Kort före valet 2014 arrangerade Islamiska Kulturföreningen en marsch till kommunhuset för att uppmärksamma sin situation där man idag saknar böne- och verksamhetslokal. Man uppmanade Sigtuna kommun att agera enligt likabehandlingsprincipen och även anvisa mark till deras förening.

I två och ett halvt år har man inte fått respons trots flera brev till Kommunstyrelsen, ett så sent som i höstas. Nu kommer ärendet att hanteras i Kommunstyrelsen, oklart när dock. Föreningen har haft ett möte i höstas med näringslivschefen Christer Wikström och exploateringschefen. De har preciserat fem platser, främst är vid Circle K (hundrastgården), därefter vid Allévägen, i Märsta Port samt på Atletväven vid Midgårdsbadet.

märsta.nu kunde 2015 avslöja att Märstas Unga Muslimer som har koppling till Islamiska Kulturföreningen bjöd in hatpredikanter från England vid två tillfällen, när det uppdagades bröt kommunen hyreskontraktet för Kulturum i samband med att Haitam El-Haddad skulle tala om hur det är att vara Muslim i västvärlden.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

hostlov_sigtuna

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

centrumbanner
happy_homes_juli
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

objekt3
objekt2
objekt4
sportfiske_banner
connys
sigtunavatten_standard
sbrf_sep
komvuxq3_4
nrh_sigtuna
outsider