banner_moderaterna
Islamiska Kulturföreningen har identifierat fem platser i kommunen för ett moskébygge.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Islamiska Kulturföreningen söker markansvisning för moské

Islamiska Kulturföreningen i Märsta har i ett brev till Kommunstyrelsen uppmanat dem att påskynda processen för markanvisning och man listar även fem platser i Märsta där man bör få mark.

banner_moderaterna_artikel

Kort före valet 2014 arrangerade Islamiska Kulturföreningen en marsch till kommunhuset för att uppmärksamma sin situation där man idag saknar böne- och verksamhetslokal. Man uppmanade Sigtuna kommun att agera enligt likabehandlingsprincipen och även anvisa mark till deras förening.

I två och ett halvt år har man inte fått respons trots flera brev till Kommunstyrelsen, ett så sent som i höstas. Nu kommer ärendet att hanteras i Kommunstyrelsen, oklart när dock. Föreningen har haft ett möte i höstas med näringslivschefen Christer Wikström och exploateringschefen. De har preciserat fem platser, främst är vid Circle K (hundrastgården), därefter vid Allévägen, i Märsta Port samt på Atletväven vid Midgårdsbadet.

märsta.nu kunde 2015 avslöja att Märstas Unga Muslimer som har koppling till Islamiska Kulturföreningen bjöd in hatpredikanter från England vid två tillfällen, när det uppdagades bröt kommunen hyreskontraktet för Kulturum i samband med att Haitam El-Haddad skulle tala om hur det är att vara Muslim i västvärlden.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider