arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Islamiska föreningar vädjar: Hjälp oss med lokaler

Två muslimska församlingar i kommunen skriver i nya brev till kommunhuset om att de ska anvisas plats för lokal eller att de inta ska sägas upp från nuvarande lokaler.

centrum_pask

Islamiska Kulturföreningen i Märsta med lokaler på Sätuna torg uppmärksammades i samband med förra valet då Liberalernas toppnamn Dan Rosenholm var med i deras demonstration för en lokal. Rosenholm kritiserade därefter både föreningen och sitt egna agerande efter att det framgått att föreningen haft kopplingar till extremistiska talare.

Nu har dock Islamiska kulturföreningen i Märsta skickat in en protestlista med hundratals namn om rätten till lokal i kommunen. Den nuvarande på Sätuna torg är för liten och man är även uppsagda därifrån. Man uppmanar kommundirektören att tillsammans med ledningen för Sigtunahem diskuterar situationen.

Sigtuna Islamiska Kulturförening med lokaler på Vänortsringen. I en skrivelse till kommunen står det att församlingen har 300 medlemmar och att lokalen man har inte täcker till för aktiviteterna. Även Sigtuna Islamiska Kulturförening är uppsagda och ska lämna lokalen i mars 2019. Nu vill de träffa kommunen för att diskutera frågan samt eventuellt kunna köpa mark för att bygga församlingsplats. Sigtuna kommun har i en vändande konversation svarat att de avser träffa föreningens representanter.

defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

sigtunavatten_standard
centrum_pask_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

defacto_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april