defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Islamiska föreningar vädjar: Hjälp oss med lokaler

Två muslimska församlingar i kommunen skriver i nya brev till kommunhuset om att de ska anvisas plats för lokal eller att de inta ska sägas upp från nuvarande lokaler.

Islamiska Kulturföreningen i Märsta med lokaler på Sätuna torg uppmärksammades i samband med förra valet då Liberalernas toppnamn Dan Rosenholm var med i deras demonstration för en lokal. Rosenholm kritiserade därefter både föreningen och sitt egna agerande efter att det framgått att föreningen haft kopplingar till extremistiska talare.

Nu har dock Islamiska kulturföreningen i Märsta skickat in en protestlista med hundratals namn om rätten till lokal i kommunen. Den nuvarande på Sätuna torg är för liten och man är även uppsagda därifrån. Man uppmanar kommundirektören att tillsammans med ledningen för Sigtunahem diskuterar situationen.

Sigtuna Islamiska Kulturförening med lokaler på Vänortsringen. I en skrivelse till kommunen står det att församlingen har 300 medlemmar och att lokalen man har inte täcker till för aktiviteterna. Även Sigtuna Islamiska Kulturförening är uppsagda och ska lämna lokalen i mars 2019. Nu vill de träffa kommunen för att diskutera frågan samt eventuellt kunna köpa mark för att bygga församlingsplats. Sigtuna kommun har i en vändande konversation svarat att de avser träffa föreningens representanter.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

defacto_host2018
happy_homes_juli
hostlov_sigtuna
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

komvuxq3_4
objekt3
connys
objekt2
sportfiske_banner
objekt4
nrh_sigtuna
sigtunavatten_standard
outsider
sbrf_sep