banner_moderaterna
Foto: Jamshid Jamshidi

Islamiska föreningar vädjar: Hjälp oss med lokaler

Två muslimska församlingar i kommunen skriver i nya brev till kommunhuset om att de ska anvisas plats för lokal eller att de inta ska sägas upp från nuvarande lokaler.

banner_moderaterna_artikel

Islamiska Kulturföreningen i Märsta med lokaler på Sätuna torg uppmärksammades i samband med förra valet då Liberalernas toppnamn Dan Rosenholm var med i deras demonstration för en lokal. Rosenholm kritiserade därefter både föreningen och sitt egna agerande efter att det framgått att föreningen haft kopplingar till extremistiska talare.

Nu har dock Islamiska kulturföreningen i Märsta skickat in en protestlista med hundratals namn om rätten till lokal i kommunen. Den nuvarande på Sätuna torg är för liten och man är även uppsagda därifrån. Man uppmanar kommundirektören att tillsammans med ledningen för Sigtunahem diskuterar situationen.

Sigtuna Islamiska Kulturförening med lokaler på Vänortsringen. I en skrivelse till kommunen står det att församlingen har 300 medlemmar och att lokalen man har inte täcker till för aktiviteterna. Även Sigtuna Islamiska Kulturförening är uppsagda och ska lämna lokalen i mars 2019. Nu vill de träffa kommunen för att diskutera frågan samt eventuellt kunna köpa mark för att bygga församlingsplats. Sigtuna kommun har i en vändande konversation svarat att de avser träffa föreningens representanter.

sap_valet2018
happy_homes_juli
steningeslottsommar
theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
valet2018

(S)-veteranen: Skandalöst beteende av Lundqvist

Politik Lars-Erik Kalles, socialdemokratisk veteran från både Sigtuna och Stockholm är mycket kritisk till både David Lundqvists agerande på nätet och att ingen inom partiet stoppar honom: - Hans agerande är så långt ifrån hur en förtroendevald revisor ska uppträda som man kan komma, säger Lars-Erik Kalles till märsta.nu

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
forskontor
sd_val2018
sfs_outsider