defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Islamiska föreningar vädjar: Hjälp oss med lokaler

Två muslimska församlingar i kommunen skriver i nya brev till kommunhuset om att de ska anvisas plats för lokal eller att de inta ska sägas upp från nuvarande lokaler.

Islamiska Kulturföreningen i Märsta med lokaler på Sätuna torg uppmärksammades i samband med förra valet då Liberalernas toppnamn Dan Rosenholm var med i deras demonstration för en lokal. Rosenholm kritiserade därefter både föreningen och sitt egna agerande efter att det framgått att föreningen haft kopplingar till extremistiska talare.

Nu har dock Islamiska kulturföreningen i Märsta skickat in en protestlista med hundratals namn om rätten till lokal i kommunen. Den nuvarande på Sätuna torg är för liten och man är även uppsagda därifrån. Man uppmanar kommundirektören att tillsammans med ledningen för Sigtunahem diskuterar situationen.

Sigtuna Islamiska Kulturförening med lokaler på Vänortsringen. I en skrivelse till kommunen står det att församlingen har 300 medlemmar och att lokalen man har inte täcker till för aktiviteterna. Även Sigtuna Islamiska Kulturförening är uppsagda och ska lämna lokalen i mars 2019. Nu vill de träffa kommunen för att diskutera frågan samt eventuellt kunna köpa mark för att bygga församlingsplats. Sigtuna kommun har i en vändande konversation svarat att de avser träffa föreningens representanter.

frisyr_december

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtuna_funkis
korpen_jan-feb

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

sigtunavatten_standard

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

nrh
connys
funkis_2
banner_trerosor