moderaterna_sep2020
Thomas Carlander och Lena Strandberg rekar innan man dyker.Foto: Insändarbild
Jens Kronwall i det iskalla vattnet.Foto: Insändarbild

Iskallt dyk i Midgårdsbadet

Märsta sportdykarklubb dök i helgen utomhus på Midgårdsbadet: - Att dyka på vintern är mer ansträngande och vi måste hela tiden tänka på säkerheten när vi dyker, säger dykledaren Jonas Strandberg

Fem dykare och en simmare passade på att dyka och i Midgårdsbadet i helgen. Simmaren, Aria Zeos tränar för VM i vintersim som hålls i Tallin i början av mars. Märsta sportdykarklubb kom till badet med fyra dykare för att hoppa ner i det kalla vattnet.
– Gruppen bestod av både erfarna och nyutbildade dykare. Vi kunde inte valt en bättre dag, berättar dykaren Lars Henriksson.

Räknas som extremsport
Solen sken och det var bara ett par minusgrader i luften, att dyka på vintern är mer ansträngande enligt dykledaren Jonas Strandberg. På land fanns dock en räddningsdykare redo att rycka in om något skulle hända. Dykaren är kopplad med en linskötare och man kommunicerar med ett långt rep. Sportdykning räknas som en extremsport men säkerhetstänket finns alltid med när man dyker. Utrustningen man använder tål minusgrader eftersom det finns en risk att luftregulatorerna annars fryser igen:
– Det är en fantastisk upplevelse att dyka på vintern. Sikten är ofta bättre. Sinnena skärps. Kyla, mörker, ljus och ljud allt blir mer närvarande under isen, säger Jonas Strandberg, dykledare.

happyhomes_sommar2020
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

2020_helsida
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

centrum_helsida2020
boisigtuna
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider