moderat_jul_nyar
Thomas Carlander och Lena Strandberg rekar innan man dyker.Foto: Insändarbild
Jens Kronwall i det iskalla vattnet.Foto: Insändarbild

Iskallt dyk i Midgårdsbadet

Märsta sportdykarklubb dök i helgen utomhus på Midgårdsbadet: - Att dyka på vintern är mer ansträngande och vi måste hela tiden tänka på säkerheten när vi dyker, säger dykledaren Jonas Strandberg

Fem dykare och en simmare passade på att dyka och i Midgårdsbadet i helgen. Simmaren, Aria Zeos tränar för VM i vintersim som hålls i Tallin i början av mars. Märsta sportdykarklubb kom till badet med fyra dykare för att hoppa ner i det kalla vattnet.
– Gruppen bestod av både erfarna och nyutbildade dykare. Vi kunde inte valt en bättre dag, berättar dykaren Lars Henriksson.

Räknas som extremsport
Solen sken och det var bara ett par minusgrader i luften, att dyka på vintern är mer ansträngande enligt dykledaren Jonas Strandberg. På land fanns dock en räddningsdykare redo att rycka in om något skulle hända. Dykaren är kopplad med en linskötare och man kommunicerar med ett långt rep. Sportdykning räknas som en extremsport men säkerhetstänket finns alltid med när man dyker. Utrustningen man använder tål minusgrader eftersom det finns en risk att luftregulatorerna annars fryser igen:
– Det är en fantastisk upplevelse att dyka på vintern. Sikten är ofta bättre. Sinnena skärps. Kyla, mörker, ljus och ljud allt blir mer närvarande under isen, säger Jonas Strandberg, dykledare.

connys_helsida
happyhomes_50
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

nrh
teatergrillen_outsider
connys
oppethus_outsider