defacto_pan
Isabelle AslanFoto: Privat

Isabelle räddade bortkommen äldre man

Isabelle Aslan var på väg hem från jobbet när hon såg en äldre man med rullator promenera längs 263:an mellan Märsta-Sigtuna. Efter några snabba tankar vände hon bilen och plockade upp den äldre herren: - Vi måste hjälpas åt och finnas för våra medmänniskor, säger Isabelle till märsta.nu

Under tisdag eftermiddag kom Isabelle Aslan körandes längs 263:an på väg hem från jobbet. Hon lade då märke till hur en äldre herre gick med sin rullator längs vägkanten. Hon hann passera honom men gjorde snabbt en U-sväng och plockade upp han. Det visade sig att herren ville promenera tillbaka till sitt ålderdomshem men hamnat på villovägar. Mannen var nyinflyttat på hemmet från Värmland.

Självklart att hjälpa till
”Jag frågade om han ville ha skjuts hem”, skriver Isabelle i ett facebookinlägg som blivit en riktig solskenshistoria. Isabelle åkte först till Ymer för att ta reda på om mannen hörde hemma där, hon fick napp direkt. Mannen var saknad. Till märsta.nu säger hon att det var självklart att hjälpa till och finnas för våra medmänniskor.
– På så sätt kan man säkra Sigtuna kommun ytterligare.

Dottern hittade henne
Det visade sig även att mannens dotter hittat Isabelle på Facebook och tackat för hjälpen. Mannen tackade Isabelle med en kram och sa att han aldrig kommer glömma henne. Samtidigt är hon frågande till varför ingen stannat före henne.
– Vägen han hade gått var lång, vilket betyder att ännu fler personer åkt förbi utan att reagera. Vi måste hålla ögonen öppna, vi måste finnas för våra medmänniskor som är i behov & reagera när något inte känns rätt. Vi alla är människor som någon gång i livet kommer hamna i situationer där vi känner oss vilsna.

Har många följare
Isabelle har själv startat facebookssidan Underbaraste jag där hon berättar om positiva initiativ från hennes liv eller andras. Sidan handlar enbart om att sprida kärlek och pepp. Man kan även diskutera med henne om man behöver prata med någon. I skrivande stund har sidan ca 800 följare.

Läs hela inlägget från Isabelle här 

EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

korpen_jan-feb
outsider
frisyr_december

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

banner_trerosor
nrh
connys
funkis_2