bovard_sh
Isabelle AslanFoto: Privat

Isabelle räddade bortkommen äldre man

Isabelle Aslan var på väg hem från jobbet när hon såg en äldre man med rullator promenera längs 263:an mellan Märsta-Sigtuna. Efter några snabba tankar vände hon bilen och plockade upp den äldre herren: - Vi måste hjälpas åt och finnas för våra medmänniskor, säger Isabelle till märsta.nu

banner_juni_artikel

Under tisdag eftermiddag kom Isabelle Aslan körandes längs 263:an på väg hem från jobbet. Hon lade då märke till hur en äldre herre gick med sin rullator längs vägkanten. Hon hann passera honom men gjorde snabbt en U-sväng och plockade upp han. Det visade sig att herren ville promenera tillbaka till sitt ålderdomshem men hamnat på villovägar. Mannen var nyinflyttat på hemmet från Värmland.

Självklart att hjälpa till
”Jag frågade om han ville ha skjuts hem”, skriver Isabelle i ett facebookinlägg som blivit en riktig solskenshistoria. Isabelle åkte först till Ymer för att ta reda på om mannen hörde hemma där, hon fick napp direkt. Mannen var saknad. Till märsta.nu säger hon att det var självklart att hjälpa till och finnas för våra medmänniskor.
– På så sätt kan man säkra Sigtuna kommun ytterligare.

Dottern hittade henne
Det visade sig även att mannens dotter hittat Isabelle på Facebook och tackat för hjälpen. Mannen tackade Isabelle med en kram och sa att han aldrig kommer glömma henne. Samtidigt är hon frågande till varför ingen stannat före henne.
– Vägen han hade gått var lång, vilket betyder att ännu fler personer åkt förbi utan att reagera. Vi måste hålla ögonen öppna, vi måste finnas för våra medmänniskor som är i behov & reagera när något inte känns rätt. Vi alla är människor som någon gång i livet kommer hamna i situationer där vi känner oss vilsna.

Har många följare
Isabelle har själv startat facebookssidan Underbaraste jag där hon berättar om positiva initiativ från hennes liv eller andras. Sidan handlar enbart om att sprida kärlek och pepp. Man kan även diskutera med henne om man behöver prata med någon. I skrivande stund har sidan ca 800 följare.

Läs hela inlägget från Isabelle här 

colorama_april2
happyhomes_2019
banner_juni_helsida

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

fme_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
midsommar_valsta_helsida
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

defacto_helsida
sbrf_outsider
colorama_april
sh_oppet
oppning_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
connys
sh_bovard_out
fme_outsider
midsommar_valsta_outsider
nrh