arlandagk_panorama
Isabelle AslanFoto: Privat

Isabelle räddade bortkommen äldre man

Isabelle Aslan var på väg hem från jobbet när hon såg en äldre man med rullator promenera längs 263:an mellan Märsta-Sigtuna. Efter några snabba tankar vände hon bilen och plockade upp den äldre herren: - Vi måste hjälpas åt och finnas för våra medmänniskor, säger Isabelle till märsta.nu

centrum_tvaar

Under tisdag eftermiddag kom Isabelle Aslan körandes längs 263:an på väg hem från jobbet. Hon lade då märke till hur en äldre herre gick med sin rullator längs vägkanten. Hon hann passera honom men gjorde snabbt en U-sväng och plockade upp han. Det visade sig att herren ville promenera tillbaka till sitt ålderdomshem men hamnat på villovägar. Mannen var nyinflyttat på hemmet från Värmland.

Självklart att hjälpa till
”Jag frågade om han ville ha skjuts hem”, skriver Isabelle i ett facebookinlägg som blivit en riktig solskenshistoria. Isabelle åkte först till Ymer för att ta reda på om mannen hörde hemma där, hon fick napp direkt. Mannen var saknad. Till märsta.nu säger hon att det var självklart att hjälpa till och finnas för våra medmänniskor.
– På så sätt kan man säkra Sigtuna kommun ytterligare.

Dottern hittade henne
Det visade sig även att mannens dotter hittat Isabelle på Facebook och tackat för hjälpen. Mannen tackade Isabelle med en kram och sa att han aldrig kommer glömma henne. Samtidigt är hon frågande till varför ingen stannat före henne.
– Vägen han hade gått var lång, vilket betyder att ännu fler personer åkt förbi utan att reagera. Vi måste hålla ögonen öppna, vi måste finnas för våra medmänniskor som är i behov & reagera när något inte känns rätt. Vi alla är människor som någon gång i livet kommer hamna i situationer där vi känner oss vilsna.

Har många följare
Isabelle har själv startat facebookssidan Underbaraste jag där hon berättar om positiva initiativ från hennes liv eller andras. Sidan handlar enbart om att sprida kärlek och pepp. Man kan även diskutera med henne om man behöver prata med någon. I skrivande stund har sidan ca 800 följare.

Läs hela inlägget från Isabelle här 

sangensemble
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

banner_trerosor
fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

defacto_helsida
icavalsta_semlor

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard
arlandagolf
connys
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

extravaganza_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider