defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

IS-kvinna greps på Arlanda

En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

centrum_artikel

Aftonbladet rapporterar att en kvinna som lämnade Sverige 2014 tillsammans med sitt barn för att ansluta sig till IS nu är tillbaka i Sverige. Hon greps under måndagsförmiddagen vid ankomst till Arlanda enligt tidningen. Hon har delgivits misstanke om grov egenmäktighet med barn och kommer föras till Lund där hon ska ställas inför häktningsdomare för beslut huruvida hon ska vara fortsatt häktad. Kvinnan förlorade juridiskt sett vårdnaden om sit barn sedan det framkommit uppgifter om att hon tagit det med sig till Syrien för att gå med i IS.

prima_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

ridskola2020_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

centrum_helsida2020
connys_helsida
januari_helsida
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
nrh