defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

IS-kvinna greps på Arlanda

En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

centrum_artikel

Aftonbladet rapporterar att en kvinna som lämnade Sverige 2014 tillsammans med sitt barn för att ansluta sig till IS nu är tillbaka i Sverige. Hon greps under måndagsförmiddagen vid ankomst till Arlanda enligt tidningen. Hon har delgivits misstanke om grov egenmäktighet med barn och kommer föras till Lund där hon ska ställas inför häktningsdomare för beslut huruvida hon ska vara fortsatt häktad. Kvinnan förlorade juridiskt sett vårdnaden om sit barn sedan det framkommit uppgifter om att hon tagit det med sig till Syrien för att gå med i IS.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
Moderaterna_helsida2021

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

happyhomes_sommar2020

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

vardcentral_helsida
2020_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
connys