moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/Nadja Hallström

Iris Bergcrantz lägger turnépremiär på Stiftelsen

Artisten Iris Bergcrantz tolkar Olle Adolphsson och kommer till Sigtunastiftelsen för sin turnépremiär.

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz släpper nytt album där hon tolkar Olle Adolphson. Albumet Trasighet och Fransar innehåller hennes favoritkompositioner av Olle Adolphson. Första singeln släpps på fredagen. Snart kommer hon även till Sigtuna med sin turné, självaste premiären sker på Stiftelsen 19:e mars. Med sig har hon sin jazzkvartett och publiken kan förvänta sig ”kammarmusik kombinerat med temperamentstfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid”.
– Det har varit fantastiskt kul och lärorikt att djupdyka in i Olle Adolphsons musikaliska värld. Jag har alltid beundrat honom, och min beundran har bara växt i takt med att att jag grävt ner mig i hans låtar och texter. Jag ser verkligen fram emot att turnera med detta material, säger Iris Bergcrantz

 

mp_helsida_april
liber_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

ewas_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022