centrum_panorama2020
Ira Stomberg visar upp Sigtuna online på ryskaFoto: Insändarbild

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

centrum_artikel

Sigtuna som normalt sett skjuder av liv längs Stora gatan med turister och guider är nästan helt folktomt. Inga turister kommer längre och alla guider håller sig hemma på grund av arbetsbrist. Men guiden Ira Stomberg från Rosersberg har fått en idé om digitala guidningar via YouTube och Instagram. Det får hon till och med betalt för.

Nästa vecka ska hon filma i Sigtuna:
– Det blir ett bra tillfälle att sprida mer om vår närmiljö och visa upp roliga och intressanta utflyktsmål i kommunen. Det är så trist att se alla gator tomma när många håller sig hemma, men då kan vi åtminstone göra virtuella guidningar, berättar hon.

Ira kommer att fortsätta med de virtuella guidade visningarna i olika former, både live och i inspelade filmer under den tid som vi ska hålla social distans.
– Min kanal är på ryska med rysktalande som målgrupp – vilket lockar ryska turister. I februari har jag även startat en engelskspråkig kanal för att sprida ytterligare.
Jag har även gått ihop med andra guidar från andra länder och börjat samarbeta kring virtuella guidningar. Och det har blivit väldigt uppskattad hos våra tittare. Nu vill jag visa upp min hemkommun på samma sätt.

connys_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
happy_homes_mars
stottasigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

studeravidare_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

studenten2020_helsida
marina_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh