heat-pan
Ira Stomberg visar upp Sigtuna online på ryskaFoto: Insändarbild

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

centrum_artikel

Sigtuna som normalt sett skjuder av liv längs Stora gatan med turister och guider är nästan helt folktomt. Inga turister kommer längre och alla guider håller sig hemma på grund av arbetsbrist. Men guiden Ira Stomberg från Rosersberg har fått en idé om digitala guidningar via YouTube och Instagram. Det får hon till och med betalt för.

Nästa vecka ska hon filma i Sigtuna:
– Det blir ett bra tillfälle att sprida mer om vår närmiljö och visa upp roliga och intressanta utflyktsmål i kommunen. Det är så trist att se alla gator tomma när många håller sig hemma, men då kan vi åtminstone göra virtuella guidningar, berättar hon.

Ira kommer att fortsätta med de virtuella guidade visningarna i olika former, både live och i inspelade filmer under den tid som vi ska hålla social distans.
– Min kanal är på ryska med rysktalande som målgrupp – vilket lockar ryska turister. I februari har jag även startat en engelskspråkig kanal för att sprida ytterligare.
Jag har även gått ihop med andra guidar från andra länder och börjat samarbeta kring virtuella guidningar. Och det har blivit väldigt uppskattad hos våra tittare. Nu vill jag visa upp min hemkommun på samma sätt.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
vardcentral_helsida
valsta bibliotek

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Kulturnyheter Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
mp-helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
heat-out
swedol_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
mp-outsider
vardcentral_outsider