moderat_sommar
Mer än varannan märsta.nu-läsare kommer in via en iPhone.

Iphone populäraste telefonen i kommunen

Mer än fem av tio märsta.nu läsare använder en mobiltelefon från Apple, det visar siffror som märsta.nu tagit fram.

centrum_artikel

Den populäraste mobiltelefonen bland märsta.nu:s besökare är en telefon från Apple, drygt 5 av 10 läsare har en apple-telefon. Åtta procent surfar in via en iPad. Ca 1 av 10 kommer in på sajten via en Samsung S7-S9. märsta.nu:s siffror visar att läsarna kommer in via iPhone X i bara drygt 1 procent av besöken, likaså Samsung Galaxy S9+.

centrum_helsida2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

defacto_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

sommar_sigtuna2020
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider