bovard_sh
Några av sakerna som folk spolar ner i toalettenFoto: Käppalaförbundet

Invånare uppmanas återigen att inte spola ner skräp

Käppalaförbundet som hanterar avloppsvatten från bland annat boende i Sigtuna kommun uppmanar återigen till att man inte spolar ner skräp.

banner_juni_artikel

Skräp som spolas ner och fastnar i avlopssrensningen kostar Käppalaförbundet stora summor pengar, bara ett stopp i en maskin kan kosta 30 000 kronor att åtgärda. Varje år spolar boende i Käppalaförbundets område, bestående av elva kommuner, ner 900 000 kilo skräp som fastnar i rensgallren.

Skräpet som rensas ut transporterar till Stockholms Exergi för förbränning i Högdalen.
– När man spolar ner skräp i avloppet tar skräpet en lång, onödig och kostsam omväg jämfört med om man slänger det i hushållssoporna. Om alla använde avloppet som avsett och bara spolade ner kiss, bajs och toalettpapper skulle våra kostnader för renshantering minska avsevärt, säger Linda Åmand, produktionschef på Käppalaförbundet.

Under denna vecka genomför Käppalaförbundet en riktad kampanj för de boende i sina medlemskommuner i syfte att man inte ska spola ner skräp i toaletten.

defacto_helsida
fme_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
sbrf_helsida
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
oppning_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

banner_juni_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
fme_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
connys
colorama_april
sbrf_outsider