arlandagk_panorama
Några av sakerna som folk spolar ner i toalettenFoto: Käppalaförbundet

Invånare uppmanas återigen att inte spola ner skräp

Käppalaförbundet som hanterar avloppsvatten från bland annat boende i Sigtuna kommun uppmanar återigen till att man inte spolar ner skräp.

centrum_pask

Skräp som spolas ner och fastnar i avlopssrensningen kostar Käppalaförbundet stora summor pengar, bara ett stopp i en maskin kan kosta 30 000 kronor att åtgärda. Varje år spolar boende i Käppalaförbundets område, bestående av elva kommuner, ner 900 000 kilo skräp som fastnar i rensgallren.

Skräpet som rensas ut transporterar till Stockholms Exergi för förbränning i Högdalen.
– När man spolar ner skräp i avloppet tar skräpet en lång, onödig och kostsam omväg jämfört med om man slänger det i hushållssoporna. Om alla använde avloppet som avsett och bara spolade ner kiss, bajs och toalettpapper skulle våra kostnader för renshantering minska avsevärt, säger Linda Åmand, produktionschef på Käppalaförbundet.

Under denna vecka genomför Käppalaförbundet en riktad kampanj för de boende i sina medlemskommuner i syfte att man inte ska spola ner skräp i toaletten.

centrum_pask_helsida
sigtunavatten_standard

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

valsta_utveckling
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

fme_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sh_oppet
bonava_outsider
colorama_april
fme_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
defacto_outsider