defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Misstänkt terrorist greps på Arlanda i morse

Under morgonen grep polisen en man som var internationellt efterlyst: - Mannen är internationellt efterlyst av tysk polis, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

centrum_artikel

Mannen som var internationellt efterlyst från Tyskland greps i ankomsthallen under morgonen. Han var på väg till Turkiet då han greps. Mannen är även anhållen och enligt handlingarna till domstolen som Aftonbladet tagit del av rör det sig om terroristbrott. Misstankarna rör brott i Tyskland, det ska inte finnas någon koppling till Sverige utan mannen har bara mellanlandat på Arlanda. Det ska heller inte finnas någon koppling till dåden i Paris eller Bryssel samt märstaterroristen Mohammed Belkaid. I samband med att mannen passerade passkontrollen så larmades polisen och det ska nu utredas om han är den personen som är misstänkt. Så fort mannen fått en försvarare så påbörjas förhör och Polisen kommer att hantera ärendet tillsammans med Tyskland. Det blir troligtvis även ett överlämnande till tyska myndigheter.

Uppdaterad. kl. 12.55

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider