defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Inställt nationaldagsfirande i Sigtuna

Nationaldagen ställs in i Sigtuna

centrum_artikel

På grund av coronapandemin så kommer nationaldagsfirandet att ställas in i Sigtuna. Sigtuna Hembygdsförening som är arrangör för nationaldagen i Sigtuna stad på Stora torget meddelar att det ställs in för att man måste följa de allmänna rekommendationerna rörande minskad smittspridning av covid-19. Nationaldagsfirandet var planerat att hållas klockan 15. Sigtuna kommun håller årligen en medborgarskapsceremoni på Stora torget. Besked om hur den ska hanteras har inte lämnats i skrivande stund.

valvet_helsida
stottasigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

marina_helsida
sommarlov_helsida
happy_homes_mars
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

studenten2020_helsida
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
nrh
marina_outsider
valvet_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider