moderaterna_panorama
En inlandsterminal kan byggas i Rosersberg som kopplar ihop öst med västFoto: Göteborgs Hamn

Inlandsterminal kan koppla ihop Rosersberg och Göteborg

Train Alliance och Göteborgs Hamn AB har tecknat en avsiktsförklaring för att se över möjligheterna att utveckla en inlandsterminal i Rosersberg.

Train Alliance som har mark i Rosersberg avser utreda möjlighet att etablera en inlandsterminal med direktkoppling till hamnen i Göteborg och dess fartygslinjetrafik. En inlandsterminal ska kunna hantera transport och omlastning av olika segment som trailers, container och fordon. Terminalen ska bidra till att öka takten på transportsektorns fossilfria omställning. Som en del av överenskommelsen kommer Trafikverket att få testköra ett godståg om 1000 meter mellan Göteborg och Rosersberg inom ramen för Shift2Rail.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

ewas_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

marinan_helsida
connys_helsida
liber_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider