defacto_pan2020
Andie Lahdo, Niklas Ramberg och Jorge Castro

Initiativ hjälper riskgrupper

Jorge Castro och Niklas Andersson startar upp ett projekt som ska hjälpa riskgrupper med vardagssysslor i coronatider.

centrum_artikel

Personer i riskgruppen får hjälp med vardagssysslor via initiativet Coronasmittad.nu. Det är Jorge Castro och Niklas Ramberg på ABS Wheels som ligger bakom, VD Andie Lahdo har finansierat det. Projektet vänder sig till riskgrupper att drabbas av Corona i Sigtuna kommun. Det handlar om att handla varor, plocka upp paket eller utföra andra typ av ärenden enligt Jorge Castro. Är man redan i karantän kan man dessvärre inte söka hjälp på grund av smittorisk.

Det startar upp nu på måndag och pågår bara måndagar mellan 18-20. Näringslivschefen Mathias Forsberg lovordar projektet:
– Tillsammans är vi starka och det minsta man kan göra som företagare är att underlätta för dom äldre som byggt upp Sigtuna säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

brobygget_midgard_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

2020_helsida
helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
swedol_outsider