centrum_panorama2020
Andie Lahdo, Niklas Ramberg och Jorge Castro

Initiativ hjälper riskgrupper

Jorge Castro och Niklas Andersson startar upp ett projekt som ska hjälpa riskgrupper med vardagssysslor i coronatider.

centrum_artikel

Personer i riskgruppen får hjälp med vardagssysslor via initiativet Coronasmittad.nu. Det är Jorge Castro och Niklas Ramberg på ABS Wheels som ligger bakom, VD Andie Lahdo har finansierat det. Projektet vänder sig till riskgrupper att drabbas av Corona i Sigtuna kommun. Det handlar om att handla varor, plocka upp paket eller utföra andra typ av ärenden enligt Jorge Castro. Är man redan i karantän kan man dessvärre inte söka hjälp på grund av smittorisk.

Det startar upp nu på måndag och pågår bara måndagar mellan 18-20. Näringslivschefen Mathias Forsberg lovordar projektet:
– Tillsammans är vi starka och det minsta man kan göra som företagare är att underlätta för dom äldre som byggt upp Sigtuna säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD

sommarlov_helsida
valvet_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
happy_homes_mars
stottasigtuna_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

studenten2020_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

speedy_helsida
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
valvet_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider