center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

Inget ökat sjukvårdsbehov bland smittade

Det är fler som smittas av covid-19 i Regionen nu än några veckor tillbaka men sjukvårdsbehovet ökar inte.

30 stockholmare uppges vara i sjukvårdsbehov för covid-19-smitta i hela länet. Antalet smittade ökar och det är främst bland unga vuxna.
– Vi ser tyvärr en fortsatt ökning av antal smittade vilket oroar oss, men hittills är det från låga nivåer och har inte lett till ett ökat vårdbehov. Vi behöver nu göra allt vi kan för att så många som möjligt är vaccinerade med två doser inför hösten så att smittan inte får större spridning när skolor och jobb drar igång, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

I Sigtuna kommun var det sex fall med covid-19 för andra veckan i rad och under hela juli är det kring 20 smittade totalt sett. Många smittas utomlands och det finns rekommendationer om att testa sig vid ankomst till Arlanda eller att utländska besökare provar sig.

2020_helsida
mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

helsida_var2021
eldsjal-helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh