bostadsformedling
Marika Khodr och Åsa TaubeFoto: Daniel Iskander
Bostadshus från Svenska HyreshusFoto: Illustration/Svenska hyreshus
Per TaubeFoto: Daniel Iskander
Här börjar huvudgatan i områdetFoto: Daniel Iskander

Inget lämnas åt slumpen i Steninge slottsby

Steninge slottsby presenterade sina visioner för det område man ska bygga med inflyttning 2018: - Inget lämnas åt slumpen, var budskapet från Per Taube med hustru Åsa samt projektledaren Marika Khodr.

centrum_artikel

Per Taube och Gelba som exploaterar Steninge slottsby har en vision om att området ska andas exklusivitet och stolthet.
– Visionen är att lämna något bra efter oss, något som vi kan vara stolta över, något härligt och fint. Vi ska också koppla ihop det med Steninge slott och dess historia.

Taube som tillsammans med sin hustru Åsa och Marika Khodr höll i en presentation på tisdagen berättade om att det ska andas exklusivitet att bo i området. Inte materiellt, poängterade han:
– Snarare att ha tid med barnen, att det finns skidor ute, skridskor som hänger på garaget och så vidare.

Området ska få in en förskola, det ska finnas gym, löparspår, mat och nöjen, stall och marina. Även ett äldreboende ska byggas in. När det står klart ca 2022 så finns det 650 bostäder i elva så kallade tun (kvarter).
– Målet är att ha tio byggherrar och snart är vi där, vi ska sälja 40 procent till. Första inflyttning räknar vi med 2018 och det är huvudgatan som bestämmer takten för när nästa tin byggs, berättade Marika Khodr, projektledare.

En annan unik detalj i planeringen är att i princip allt är styrt, från färg på hus till vilka växter som ska planteras. Allt finns i det gestaltingsprogram som hör till detaljplanen:
– Vi tar hänsyn till platsens förutsättningar och värde. Vi har en designidé och inget är lämnat åt slumpen, förklarade Marika Khodr.

Svenska Hyreshus väntas vara först med att sälja lägenheter, det går även att köpa hus och tomter med priser från 2,6 miljoner för en tomt samt ca 8,5 miljoner för ett hus på 208 kvadratmeter. För den som vill ha riktigt mycket yta finns hus med 252 kvadratmeter boyta och 958 kvadratmeter tomt för strax under 11 miljoner kronor. Lägenheterna är ännu inte prissatta.

sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida

Villapriserna går upp trots coronakrisen

Bostad Det görs både fler villaaffärer och till ett högre pris mellan februari-april jämfört med samma period förra året: - Störst efterfrågan har vi på villor och radhus, säger mäklaren Erik Wennberg på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna

marina_helsida
coronakrisen

SigtunaHem: Ingen ska bli av med sin lägenhet

Bostad Om man får problem med ekonmin på grund av coronakrisen så kan man föra dialog med SigtunaHem om hyresbetalning: -Vår ambition är självklart att ingen ska behöva bli av med sin lokal eller lägenhet på grund av coronaviruset, skriver SigtunaHem på sin hemsida.

connys_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider