centrum_host
Marika Khodr och Åsa TaubeFoto: Daniel Iskander
Bostadshus från Svenska HyreshusFoto: Illustration/Svenska hyreshus
Per TaubeFoto: Daniel Iskander
Här börjar huvudgatan i områdetFoto: Daniel Iskander

Inget lämnas åt slumpen i Steninge slottsby

Steninge slottsby presenterade sina visioner för det område man ska bygga med inflyttning 2018: - Inget lämnas åt slumpen, var budskapet från Per Taube med hustru Åsa samt projektledaren Marika Khodr.

Per Taube och Gelba som exploaterar Steninge slottsby har en vision om att området ska andas exklusivitet och stolthet.
– Visionen är att lämna något bra efter oss, något som vi kan vara stolta över, något härligt och fint. Vi ska också koppla ihop det med Steninge slott och dess historia.

Taube som tillsammans med sin hustru Åsa och Marika Khodr höll i en presentation på tisdagen berättade om att det ska andas exklusivitet att bo i området. Inte materiellt, poängterade han:
– Snarare att ha tid med barnen, att det finns skidor ute, skridskor som hänger på garaget och så vidare.

Området ska få in en förskola, det ska finnas gym, löparspår, mat och nöjen, stall och marina. Även ett äldreboende ska byggas in. När det står klart ca 2022 så finns det 650 bostäder i elva så kallade tun (kvarter).
– Målet är att ha tio byggherrar och snart är vi där, vi ska sälja 40 procent till. Första inflyttning räknar vi med 2018 och det är huvudgatan som bestämmer takten för när nästa tin byggs, berättade Marika Khodr, projektledare.

En annan unik detalj i planeringen är att i princip allt är styrt, från färg på hus till vilka växter som ska planteras. Allt finns i det gestaltingsprogram som hör till detaljplanen:
– Vi tar hänsyn till platsens förutsättningar och värde. Vi har en designidé och inget är lämnat åt slumpen, förklarade Marika Khodr.

Svenska Hyreshus väntas vara först med att sälja lägenheter, det går även att köpa hus och tomter med priser från 2,6 miljoner för en tomt samt ca 8,5 miljoner för ett hus på 208 kvadratmeter. För den som vill ha riktigt mycket yta finns hus med 252 kvadratmeter boyta och 958 kvadratmeter tomt för strax under 11 miljoner kronor. Lägenheterna är ännu inte prissatta.

centrum_host_helsida
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
ica_oktober
greeknighthelsida
agy_oppethus

Mäklare: Vinden har vänt för säljarna

Bostad Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel är det nu säljarna som har övertaget på marknaden igen: - Här i Sigtuna Kommun upplever vi att marknaden präglas av större optimism bland köparna och att fler vågar köpa innan man sålt sitt eget, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

Stabilare bostadsmarknad det senaste året

Bostad Prisutvecklingen för villor i Stockholms län har stabiliserats det senaste året och så även i Sigtuna kommun med i princip oförändrade priser enligt Svensk Fastighetsförmedling: - Marknaden har varit stabil och välmående det senaste året, varken några höga toppar eller djupa dalar, kommenterar Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen, i ett pressmeddelande

agy_oppethus_outsider
connys
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider