moderater_pan_sommar
Vikingahallen kommer inte att erbjuda vaccin för 16-17-åringarFoto: Daniel Iskandar

Ingen vaccinering av minderåriga i Vikingahallen

Region Stockholm öppnar upp för bokning för 16-åringar, men i Vikingahallen kommer man inte kunna ta emot den åldersgruppen.

centrum_artikel

Tidigare i veckan gick Region Stockholm ut med att man ska kunna bok tid som 16-åring för vaccin. Men det är inte på alla vaccinationscentraler som kan ta emot 16-17-åringarna. märsta.nu var under fredagen i kontakt med Allmedical AB som håller i vaccineringen. Beskedet från dem är att det inte blir vaccinering i Vikingahallen på grund av att det är för resurskrävande att hantera 16-17-åringarna. I Stockholm ska den åldersgruppen ha antingen medgivande från vårdnadshavare eller så måste man genomgå ett mognadstest.

Minderåriga behöver också vänta kvar längre i många fall så att inga reaktioner uppstår. Några kan även vara i behov av psykiskt mottagande då det finns rädsla för nålstick. Idag finns två sköterskor som sticker i Vikingahallen och i snitt tar det två och en halv minut för en mottagare att få sin dos. De 16-17-åringar som vill vaccinera sig från kommunen kommer att få boka in sig på andra centraler via appen Alltid öppet.

vaccin
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
vaccin-outsider
mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider