panorama_centrum
Foto: Street view

Ingen passage över Ostkustbanan

Det blir ingen ny passage över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg.

Trafikverket avbryter planerna för att bygga en planskild korsning över Ostkustbanan på Slottsvägen. Korsningen som tillbudsdrabbad och stängdes ner i slutet av 2017, flera fordon hade fått stopp i korsningen under 2017. Trafikverket och Sigtuna kommun var överens om att finansiera en ny övergång men eftersom projektet beräknas kosta mellan 150 till 200 miljoner så måste Trafikverket få med det i den nationella planen. Gränsen för att ett projekt måste med i den nationella planen är 100 miljoner.

Sigtuna kommuns planer på att utveckla västra Rosersberg har inte heller en tidsplan vilket gör att det inte är akut med att bygga en ny övergång. Korsningen kommer inte att öppnas upp utan de vägar som finns för att korsa Ostkustbanan anses tillräckliga idag.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh