helsida_var2021
Foto: Street view

Ingen passage över Ostkustbanan

Det blir ingen ny passage över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg.

centrum_artikel

Trafikverket avbryter planerna för att bygga en planskild korsning över Ostkustbanan på Slottsvägen. Korsningen som tillbudsdrabbad och stängdes ner i slutet av 2017, flera fordon hade fått stopp i korsningen under 2017. Trafikverket och Sigtuna kommun var överens om att finansiera en ny övergång men eftersom projektet beräknas kosta mellan 150 till 200 miljoner så måste Trafikverket få med det i den nationella planen. Gränsen för att ett projekt måste med i den nationella planen är 100 miljoner.

Sigtuna kommuns planer på att utveckla västra Rosersberg har inte heller en tidsplan vilket gör att det inte är akut med att bygga en ny övergång. Korsningen kommer inte att öppnas upp utan de vägar som finns för att korsa Ostkustbanan anses tillräckliga idag.

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
centrum_helsida2020
mp-helsida
2020_helsida

Oklart om Midgårdsbadet kan öppna i sommar

Nyheter Det är ännu inte klart om Midgårdsbadet kan öppna till sommaren: - Nämnden kommer att ta beslut på sitt sammanträde i maj om vi öppnar utebadet i sommar och beslutet kommer inte att baseras på hur förutsättningarna ser ut i andra kommuner utan på förutsättningarna i vår kommun, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS).

sigtunastad_helsida

Märstabo döms för bidragsbrott

Nyheter En man från Märsta döms för 35 fall av bidragsbrott efter att ha tagit ut föräldrapenning för VAB trots att barnet inte var sjukanmält från förskola.

happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

heat-out
sigtunastad_outsider
aftenbil_outsider
speedy_vinter2020_outsider
mp-outsider
vardcentral_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
connys
rentawreck_outsider