liber_pan
Foto: Street view

Ingen passage över Ostkustbanan

Det blir ingen ny passage över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg.

fraga_liberalerna

Trafikverket avbryter planerna för att bygga en planskild korsning över Ostkustbanan på Slottsvägen. Korsningen som tillbudsdrabbad och stängdes ner i slutet av 2017, flera fordon hade fått stopp i korsningen under 2017. Trafikverket och Sigtuna kommun var överens om att finansiera en ny övergång men eftersom projektet beräknas kosta mellan 150 till 200 miljoner så måste Trafikverket få med det i den nationella planen. Gränsen för att ett projekt måste med i den nationella planen är 100 miljoner.

Sigtuna kommuns planer på att utveckla västra Rosersberg har inte heller en tidsplan vilket gör att det inte är akut med att bygga en ny övergång. Korsningen kommer inte att öppnas upp utan de vägar som finns för att korsa Ostkustbanan anses tillräckliga idag.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
julen_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

happyhomes_sommar2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

meko_helsida
2020_helsida
kristina_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
nrh
kristina_outsider
julen_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider