defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Beredskap för Coronavirus på Arlanda

På Arlanda råder ingen större oro för att Coronavirus ska bryta ut men om det skulle ske så finns beredskap från smittskyddsläkare och kommunen.

centrum_artikel

Det första svenska fallet av Coronavirus rapporterades på fredagseftermiddagen, en kvinna som flög in via Göteborg och larmade från sitt hem i Jönköping. På Arlanda finns dock ingen större oro för att viruset ska bryta ut:
– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Robert Pletzin, presstalesperson på Swedavia till Mitt i Stockholm.

Arlanda har en tät dialog med inblandade myndigheter enligt Mitt i Stockholm, det finns ingen större oro för att smittan skulle bryta ut på flygplatsen. Robert Pletzin säger vidare att man följer utvecklingen noga ifall läget skulle förändras.
– Just nu förhåller vi oss till att risken är mycket låg.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att om ett misstänkt fall av viruset skulle dyka upp på Arlanda så blir Miljö- och hälsoskyddsenheten inkopplad:
– Vi följer utvecklingen av coronaviruset, och vidtar de åtgärder som smittskyddsläget kräver, säger Jörgen Johansson, chef på miljö- och hälsoskyddsenheten i Sigtuna kommun.

Arbetet vid misstänkta fall hanteras av smittskyddsläkare vid Region Stockholm.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider