defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Beredskap för Coronavirus på Arlanda

På Arlanda råder ingen större oro för att Coronavirus ska bryta ut men om det skulle ske så finns beredskap från smittskyddsläkare och kommunen.

Det första svenska fallet av Coronavirus rapporterades på fredagseftermiddagen, en kvinna som flög in via Göteborg och larmade från sitt hem i Jönköping. På Arlanda finns dock ingen större oro för att viruset ska bryta ut:
– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Robert Pletzin, presstalesperson på Swedavia till Mitt i Stockholm.

Arlanda har en tät dialog med inblandade myndigheter enligt Mitt i Stockholm, det finns ingen större oro för att smittan skulle bryta ut på flygplatsen. Robert Pletzin säger vidare att man följer utvecklingen noga ifall läget skulle förändras.
– Just nu förhåller vi oss till att risken är mycket låg.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att om ett misstänkt fall av viruset skulle dyka upp på Arlanda så blir Miljö- och hälsoskyddsenheten inkopplad:
– Vi följer utvecklingen av coronaviruset, och vidtar de åtgärder som smittskyddsläget kräver, säger Jörgen Johansson, chef på miljö- och hälsoskyddsenheten i Sigtuna kommun.

Arbetet vid misstänkta fall hanteras av smittskyddsläkare vid Region Stockholm.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

happy_homes_mars
marina_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

swedol_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider