moderaterna_tack

Jämnare fördelning av ensamkommande mellan kommunerna

Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss som innebär en jämnare fördelning av ensamkommande barn mellan kommunerna.

Sigtuna kommun är en ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn och har genom åren tagit emot många i jämförelse med andra kommuner i landet. Nu har regeringen i en lagrådsremiss fattat beslut som innebär att möjligheterna för en anvisningskommun att placera ett ensamkommande barn i en annan kommun begränsas. Syftet med förslaget är att åstadkomma en jämnare fördelning av ensamkommande barn mellan kommunerna så att inte vissa kommuner köper plats i andra kommuner och flyttar sina barn någon annanstans.

Även Sigtuna kommun har köpt platser i andra kommuner något som avslöjades för ca ett år sedan i en riksomfattande granskning som gjordes. Kommuner som vill placera om barn framöver får endast göra det om kommunerna sinsemellan har en särskild överenskommelse, placeringen ska ske med stöd enligt LVU (Lagen om vård av unga) eller om det fanns synnerliga skäl och en länsstyrelse godkänt placeringen. Första maj 2018 träder den nya lagen i kraft enligt Lexbase.

hostfest_centrum
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_juli
valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

defacto_host2018
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

komvuxq3_4
Norra Redovisningshuset
objekt4
sigtunavatten_standard
objekt2
nfc_vinter
sportfiske_banner
objekt3
outsider
sbrf_sep
connys