sigtunahem_feb

Jämnare fördelning av ensamkommande mellan kommunerna

Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss som innebär en jämnare fördelning av ensamkommande barn mellan kommunerna.

Sigtuna kommun är en ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn och har genom åren tagit emot många i jämförelse med andra kommuner i landet. Nu har regeringen i en lagrådsremiss fattat beslut som innebär att möjligheterna för en anvisningskommun att placera ett ensamkommande barn i en annan kommun begränsas. Syftet med förslaget är att åstadkomma en jämnare fördelning av ensamkommande barn mellan kommunerna så att inte vissa kommuner köper plats i andra kommuner och flyttar sina barn någon annanstans.

Även Sigtuna kommun har köpt platser i andra kommuner något som avslöjades för ca ett år sedan i en riksomfattande granskning som gjordes. Kommuner som vill placera om barn framöver får endast göra det om kommunerna sinsemellan har en särskild överenskommelse, placeringen ska ske med stöd enligt LVU (Lagen om vård av unga) eller om det fanns synnerliga skäl och en länsstyrelse godkänt placeringen. Första maj 2018 träder den nya lagen i kraft enligt Lexbase.

sigtuna_bygglov
forskontor

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

februari

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

connys
Norra Redovisningshuset
standard
objekt3
standard_ridskola
objekt4
objekt2
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_feb
outsider_defacto
vuxentutbildning
matcher_skanela