center_pan21

Ingen ökad smittspridning i kommunen

Sigtuna har alltså låga fall av covid-19, men i länet och resten av landet är den en ökning: - Vi ser en hel del fall med personer som smittats utomlands på populära resmål i Europa och vi vill påminna att man ska testa sig när man kommer hem till Sverige, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog.

centrum_artikel

Under hela sommaren har det varit mellan 6-10 fall av covid-19 i kommunen. Det är relativt låga nivåer inte bara för Sigtuna kommun utan jämfört med grannkommunerna. Exempelvis ligger Väsby på 12-14 fall de senaste två veckorna, Upplands-Bro ligger kring 14-15, Vallentuna ökade från 12 till 23 fall den gångna veckan. Sollentuna har just nu 45 fall.

Sigtuna är en av några kommuner i länet som har ljusgrön markering av FHM, vilket innebär låg smittspridning. Vallentuna, Danderyd, Bro är närliggande kommuner med lite högre smittspridning än Sigtuna i norra Stockholm. I övrigt är det stadsdelar i Stockholm som bidrar till ökad smittspridning bland länets kommuner. Sigtuna har bara 2 smittade per 100 000 invånare, Väsby ligger på 3/100 000 invånare och Vallentuna 7. Det är dock fortfarande låga siffror jämfört med tredje vågen av pandemin i våras.

connys_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
defacto_helsida
vaccin
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
nrh
swedol_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out