midsommar
Foto: Daniel Iskander

Ingen lösning på Märsta Port än

Sigtuna kommun och Peab har ännu inte löst tvisten om Märsta Port där Peab har byggt fyra punkthus utan att äga marken: - Bollen ligger hos PEAB. Vi har får vår del inte diskuterat att vidta några rättsliga åtgärder i detta läge utan hoppas att lösa tvisten utan rättslig inblandning, säger kommundirektören Ulf Berg till märsta.nu

märsta,nu kunde i vintras avslöja att köpeavtalet för Märsta Port där Peab byggt punkhus gått ut och inte hunnit förlängas innan Peab påbörjade bygget. Således bygges Peab rent formellt på mark som de inte äger. Under flera månaders tid har Peab och kommunen försökt lösa dilemmat. Förra veckan hölls ett möte på Peabs begäran för att lösa tvisten. Men enligt kommundirektören Ulf Berg blev det ingen uppgörelse. Vad som är nästa steg är oklart och bollen ligger enligt Bergh hos Peab. Sigtuna kommun hoppas dock på en lösning utan rättsliga åtgärder. Enligt uppgift till märsta.nu diskuterar man ett nytt köpeavtal. Kommunen vill endast att den aktuella marken som husen står på ska omfattas medan Peab vill att hela ursprungsmarken ingår som ligger framför Kunskapens hus.

brf_englamarken
februari

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

vuxenutbildning2
sportfiskebanner2
varen2018
bildextra!

Ymer äldreboende kvalitetssäkrat – som först i landet

Nyheter Ymer äldreboende har kvalitetssäkrats. Detta som första särskilda boendet i Sverige. – Både vi chefer och medarbetare är mycket stolta över vårt verifikat och det arbete vi genomfört här på Ymer för att nå dit, säger enhetschefen Iris Fichter von Eichwald.

EXTRA

uppdaterad Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Politik Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

valet2018

Besparingar att vänta 2019: Kan inte lova allt till alla

Politik Budgetramarna för 2019 behandlas just nu i kommunen och de första tecknen för kommande år är att det väntas nya besparingar:- Vi kommer även fortsättningsvis vara tvungna att göra tuffa prioriteringar. Detta gäller samtliga partier, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

comitini_banner
outsider_moderat
connys
objekt3
val2018
vuxentutbildning
objekt4
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
objekt2
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
veterankraft_standard