sommar
Foto: Daniel Iskander

Ingen lösning på Märsta Port än

Sigtuna kommun och Peab har ännu inte löst tvisten om Märsta Port där Peab har byggt fyra punkthus utan att äga marken: - Bollen ligger hos PEAB. Vi har får vår del inte diskuterat att vidta några rättsliga åtgärder i detta läge utan hoppas att lösa tvisten utan rättslig inblandning, säger kommundirektören Ulf Berg till märsta.nu

sommar

märsta,nu kunde i vintras avslöja att köpeavtalet för Märsta Port där Peab byggt punkhus gått ut och inte hunnit förlängas innan Peab påbörjade bygget. Således bygges Peab rent formellt på mark som de inte äger. Under flera månaders tid har Peab och kommunen försökt lösa dilemmat. Förra veckan hölls ett möte på Peabs begäran för att lösa tvisten. Men enligt kommundirektören Ulf Berg blev det ingen uppgörelse. Vad som är nästa steg är oklart och bollen ligger enligt Bergh hos Peab. Sigtuna kommun hoppas dock på en lösning utan rättsliga åtgärder. Enligt uppgift till märsta.nu diskuterar man ett nytt köpeavtal. Kommunen vill endast att den aktuella marken som husen står på ska omfattas medan Peab vill att hela ursprungsmarken ingår som ligger framför Kunskapens hus.

theweek2017
magget_v16
happy_homes_sommar
varumarke_defacto_sommar
sommar

”Bajs” förstör Sjudargårdsbadet

Nyheter Bajs förstör Sjudargårdsbadet, det anser en kommuninvånare som tycker att det är för skitigt på stranden: - Vi kommer med start denna vecka att genomföra ett antal åtgärder som kommer att göra badet mera inbjudande och trevligt. Det handlar i första hand om att arbeta med sandstranden och röja en del vegetation, svarar Pekka Widergren, fritidschef i Sigtuna kommun, i ett inlägg på kommunens Facebookssida.

Kvartstrafik införs efter nyår

Nyheter I och med att Citybanan nu är invigd planerar SL att utöka avgångarna i pendeltågstrafiken med 70 per dag så att det blir kvartstrafik från Märsta och Rosersberg, rapporterar Dagens Nyheter.

connys
colorama_jan
lions_standard
standard
cricketklubben
mik_camp
standard_ridskola
Festspecialisten – Standard
Frisyr – Standard
Norra Redovisningshuset
sommar
sfssommar