eurosko2
Foto: Daniel Iskander

Ingen lösning på Märsta Port än

Sigtuna kommun och Peab har ännu inte löst tvisten om Märsta Port där Peab har byggt fyra punkthus utan att äga marken: - Bollen ligger hos PEAB. Vi har får vår del inte diskuterat att vidta några rättsliga åtgärder i detta läge utan hoppas att lösa tvisten utan rättslig inblandning, säger kommundirektören Ulf Berg till märsta.nu

marstac_aug

märsta,nu kunde i vintras avslöja att köpeavtalet för Märsta Port där Peab byggt punkhus gått ut och inte hunnit förlängas innan Peab påbörjade bygget. Således bygges Peab rent formellt på mark som de inte äger. Under flera månaders tid har Peab och kommunen försökt lösa dilemmat. Förra veckan hölls ett möte på Peabs begäran för att lösa tvisten. Men enligt kommundirektören Ulf Berg blev det ingen uppgörelse. Vad som är nästa steg är oklart och bollen ligger enligt Bergh hos Peab. Sigtuna kommun hoppas dock på en lösning utan rättsliga åtgärder. Enligt uppgift till märsta.nu diskuterar man ett nytt köpeavtal. Kommunen vill endast att den aktuella marken som husen står på ska omfattas medan Peab vill att hela ursprungsmarken ingår som ligger framför Kunskapens hus.

happy_homes_sommar
forskontor

Attack kraschade märsta.nu

Notiser Du märkte kanske att märsta.nu gick ner i söndags. Anledningen var att någon försökte hacka sig in på märsta.nu och skapade därmed en överbelastningsattack.

dackia_vinter2018
vinter_bil
farbrorbla_host2017

Fler nöjda med hemtjänsten

Nyheter Allt fler är nöjda med hemtjänsten i kommunen: - Det är glädjande att hemtjänsten uppvisar stora framsteg. Förvaltningen har gjort ett gediget arbete och nu ser vi de positiva resultaten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

skottlossningen i valsta

Man blev beskjuten – förundersökningen nedlagd

Nyheter I vintras blev en person beskjuten med flera skott i Valsta. Flera personer greps och polisen rubricerade händelsen som mordförsök, grovt olaga hot och misshandel. Men nu har åklagaren valt att lägga ner förundersökningarna.

extra

Olycka vid Erikssund

Blåljus En trafikolycka vid Erikssund inträffade i eftermiddagsrusningen och vägen stängdes av i ungefär två timmar.

Extra

Fritidsledaren erkänner smygfilming: ”Mycket ångerfull”

Nyheter Under tiden den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren satt häktad skrev försvaret ett överklagande till hovrätten. Där uppgav de att fritidsledaren "erkänner att han smygfilmat barnen i omklädningsrummet på skolan, samt på övriga platser". Han berättade även att han är "mycket, mycket ångerfull och inser att han behöver professionell hjälp".

Nästan 5000 till Rädda Barnen

Notiser Sigtuna Yoga Center hade insamlingsdag för Rädda Barnen i lördags och drog in nästa 5000 kronor: - Vår tanke är att det ska bli ett årligt återkommande event, första tillfället var september 2016, säger Helene Levin på Sigtuna Yoga Center

standard
frisyr2018
dogranch
lions_standard
borg
blackfriday
nfc_vinter
cricketklubben
yrkesutbildningen
colorama_jan
skolgatan6d
Festspecialisten – Standard
connys
slutstation
steningeliden32
agy2
standard_ridskola
dalgatan7b
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela