halloween_centrum
Foto: Kronofogden

Ingen kraftig ökning av skulder till Kronofogden

Trots coronakrisen är det bara ett hundratal fler personer som hamnat hos Kronofogden under 2020.

centrum_artikel

Antalet kommuninvånare som hamnade hos Kronofogden under 2020 var 3054 stycken, det är en ökning med cirka 160 personer jämfört med 2019. Kommuninvånarnas totala skuld uppgick till 222,7 miljoner kronor för 2020, en ökning med cirka 50 miljoner på ett år. Jämfört med 2018 är det nästan 400 fler som hamnat hos Kronofogden och totalskulden har ökat med 100 miljoner kronor. Antalet mål i kommunen har ökat på två år med nästan 1000 stycken.

I jämförelse med Väsby hade Sigtuna för 2020 700 fler personer som drabbats av föreläggande och antalet mål var cirka 1700 fler. Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att man aldrig fått in så många krav på obetalda skulder, men man konstaterar att ökningen är begränsad trots pandemin och krisen. Sigtuna kommun har en arbetslöshet på cirka 12 procent sedan snart tio månader tillbaka. De som har skulder verkar dra på sig ännu mer skulder enligt Kronofogden.
– Den som får betalningsproblem blir ganska snabbt begränsad i sitt dagliga liv. Det kan vara svårt att få en lägenhet, att teckna telefonabonnemang eller till och med att få vissa jobb, uppger Rebecca Öhman, enhetschef på Kronofogden.

centrum_helsida2020

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

connys_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

mp_host_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
dack-helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
connys