defacto_pan2020
Foto: Kronofogden

Ingen kraftig ökning av skulder till Kronofogden

Trots coronakrisen är det bara ett hundratal fler personer som hamnat hos Kronofogden under 2020.

centrum_artikel

Antalet kommuninvånare som hamnade hos Kronofogden under 2020 var 3054 stycken, det är en ökning med cirka 160 personer jämfört med 2019. Kommuninvånarnas totala skuld uppgick till 222,7 miljoner kronor för 2020, en ökning med cirka 50 miljoner på ett år. Jämfört med 2018 är det nästan 400 fler som hamnat hos Kronofogden och totalskulden har ökat med 100 miljoner kronor. Antalet mål i kommunen har ökat på två år med nästan 1000 stycken.

I jämförelse med Väsby hade Sigtuna för 2020 700 fler personer som drabbats av föreläggande och antalet mål var cirka 1700 fler. Kronofogden skriver i ett pressmeddelande att man aldrig fått in så många krav på obetalda skulder, men man konstaterar att ökningen är begränsad trots pandemin och krisen. Sigtuna kommun har en arbetslöshet på cirka 12 procent sedan snart tio månader tillbaka. De som har skulder verkar dra på sig ännu mer skulder enligt Kronofogden.
– Den som får betalningsproblem blir ganska snabbt begränsad i sitt dagliga liv. Det kan vara svårt att få en lägenhet, att teckna telefonabonnemang eller till och med att få vissa jobb, uppger Rebecca Öhman, enhetschef på Kronofogden.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

2020_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider