center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ingen covidsmitta inom äldreomsorgen

Kommunens särskilda boenden, hemtjänst eller omsorg har varit utan covid-19-smitta sedan i maj.

centrum_artikel

Kommunens äldreomsorg som fått riksmedia kritik i somras på grund av att anhöriga inte fick tag i personal och för att äldre avled på grund av covid-smitta meddelar att ingen smitta konstaterats sedan i slutet av maj.
– Redan i slutet av maj kunde vi konstatera att vi lyckats stoppa smittspridningen på våra särskilda boenden för äldre, vilket känns fantastiskt, säger Lena Söderman, ansvarig medicinsk sjuksköterska, i ett uttalande.

Besöksförbudet och övriga restriktioner som vidtogs i omsorgen var svåra för berörda men man kommer även i fortsättningen minimera antalet personer som besöker brukarna.
– Vi vet att det är påfrestande för både brukare och anhöriga, men det är en viktig faktor för att minimera smittspridningen. Våra äldreboenden har öppnat upp för säkra besök utomhus med hjälp av plexiglas och vi kommer fortsätta se över alternativ för hur man kan träffa sina anhöriga på ett säkert sätt, fortsätter Lena Söderman.

Kommunens verksamheter inom äldreomsorg har också haft tillgång till skyddsutrustning sedan starten, över sommaren har man säkerställt att det finns et lager inför hösten.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
defacto_helsida
jul2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
oppethus_helsida
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
julmarknad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
mp-outsider
flygskolan_outsider
koppar_outsider
oppethus_outsider
nrh
jul_outsider
swedol_outsider