helsida_var2021
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ingen covidsmitta inom äldreomsorgen

Kommunens särskilda boenden, hemtjänst eller omsorg har varit utan covid-19-smitta sedan i maj.

centrum_artikel

Kommunens äldreomsorg som fått riksmedia kritik i somras på grund av att anhöriga inte fick tag i personal och för att äldre avled på grund av covid-smitta meddelar att ingen smitta konstaterats sedan i slutet av maj.
– Redan i slutet av maj kunde vi konstatera att vi lyckats stoppa smittspridningen på våra särskilda boenden för äldre, vilket känns fantastiskt, säger Lena Söderman, ansvarig medicinsk sjuksköterska, i ett uttalande.

Besöksförbudet och övriga restriktioner som vidtogs i omsorgen var svåra för berörda men man kommer även i fortsättningen minimera antalet personer som besöker brukarna.
– Vi vet att det är påfrestande för både brukare och anhöriga, men det är en viktig faktor för att minimera smittspridningen. Våra äldreboenden har öppnat upp för säkra besök utomhus med hjälp av plexiglas och vi kommer fortsätta se över alternativ för hur man kan träffa sina anhöriga på ett säkert sätt, fortsätter Lena Söderman.

Kommunens verksamheter inom äldreomsorg har också haft tillgång till skyddsutrustning sedan starten, över sommaren har man säkerställt att det finns et lager inför hösten.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
mp-helsida
2020_helsida
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
swedol_outsider
heat-out
aftenbil_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
mp-outsider
connys
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider