centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ingen covidsmitta inom äldreomsorgen

Kommunens särskilda boenden, hemtjänst eller omsorg har varit utan covid-19-smitta sedan i maj.

Kommunens äldreomsorg som fått riksmedia kritik i somras på grund av att anhöriga inte fick tag i personal och för att äldre avled på grund av covid-smitta meddelar att ingen smitta konstaterats sedan i slutet av maj.
– Redan i slutet av maj kunde vi konstatera att vi lyckats stoppa smittspridningen på våra särskilda boenden för äldre, vilket känns fantastiskt, säger Lena Söderman, ansvarig medicinsk sjuksköterska, i ett uttalande.

Besöksförbudet och övriga restriktioner som vidtogs i omsorgen var svåra för berörda men man kommer även i fortsättningen minimera antalet personer som besöker brukarna.
– Vi vet att det är påfrestande för både brukare och anhöriga, men det är en viktig faktor för att minimera smittspridningen. Våra äldreboenden har öppnat upp för säkra besök utomhus med hjälp av plexiglas och vi kommer fortsätta se över alternativ för hur man kan träffa sina anhöriga på ett säkert sätt, fortsätter Lena Söderman.

Kommunens verksamheter inom äldreomsorg har också haft tillgång till skyddsutrustning sedan starten, över sommaren har man säkerställt att det finns et lager inför hösten.

festspec_host2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider