budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Ingen covidsmitta inom äldreomsorgen

Kommunens särskilda boenden, hemtjänst eller omsorg har varit utan covid-19-smitta sedan i maj.

fraga_liberalerna

Kommunens äldreomsorg som fått riksmedia kritik i somras på grund av att anhöriga inte fick tag i personal och för att äldre avled på grund av covid-smitta meddelar att ingen smitta konstaterats sedan i slutet av maj.
– Redan i slutet av maj kunde vi konstatera att vi lyckats stoppa smittspridningen på våra särskilda boenden för äldre, vilket känns fantastiskt, säger Lena Söderman, ansvarig medicinsk sjuksköterska, i ett uttalande.

Besöksförbudet och övriga restriktioner som vidtogs i omsorgen var svåra för berörda men man kommer även i fortsättningen minimera antalet personer som besöker brukarna.
– Vi vet att det är påfrestande för både brukare och anhöriga, men det är en viktig faktor för att minimera smittspridningen. Våra äldreboenden har öppnat upp för säkra besök utomhus med hjälp av plexiglas och vi kommer fortsätta se över alternativ för hur man kan träffa sina anhöriga på ett säkert sätt, fortsätter Lena Söderman.

Kommunens verksamheter inom äldreomsorg har också haft tillgång till skyddsutrustning sedan starten, över sommaren har man säkerställt att det finns et lager inför hösten.

kkdk_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
manskold_helsida
helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
swedol_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh