defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ingen avhopparverksamhet för kriminella i kommunen

Sigtuna är en av kommunerna i länet som saknar avhopparverksamhet enligt SVT Stockholm.

centrum_artikel

Kriminella som vill hoppa av sitt kriminella liv och bor i länet kan bara göra det i fyra kommuner rapporterar SVT Stockholm, det är nämligen bara fyra kommuner som har så kallad ”avhopparverksamhet”; Botkyrka, Sollentuna, Södertälje, Upplands-Bro och Huddinge. Dessa kommuner har sociala insatsgrupper som kan underlätta avhopp och förhindra nyrekrytering till kriminella gäng.

Även Stockholms stad har en avhopparverksamhet men bara 16 personer har fått hjälp där sedan starten 2016. Fyra av dem har återfallit i kriminalitet, fem får fortfarande hjälp och fyra har lyckats lämna det kriminella livet. 19 av kommuner i Sverige har antingen inte svarat på enkäten eller svarat att det inte finns en avhopparverksamhet. Sigtuna har svarat att de inte har någon.

Den som vill hoppa av ett kriminellt liv tar i första hand kontakt med Polisen som sedan förmedlar ärendet vidare till lokalpolis och lokala socialtjänster.

centrum_helsida2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_out