moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Ingen avhopparverksamhet för kriminella i kommunen

Sigtuna är en av kommunerna i länet som saknar avhopparverksamhet enligt SVT Stockholm.

Kriminella som vill hoppa av sitt kriminella liv och bor i länet kan bara göra det i fyra kommuner rapporterar SVT Stockholm, det är nämligen bara fyra kommuner som har så kallad ”avhopparverksamhet”; Botkyrka, Sollentuna, Södertälje, Upplands-Bro och Huddinge. Dessa kommuner har sociala insatsgrupper som kan underlätta avhopp och förhindra nyrekrytering till kriminella gäng.

Även Stockholms stad har en avhopparverksamhet men bara 16 personer har fått hjälp där sedan starten 2016. Fyra av dem har återfallit i kriminalitet, fem får fortfarande hjälp och fyra har lyckats lämna det kriminella livet. 19 av kommuner i Sverige har antingen inte svarat på enkäten eller svarat att det inte finns en avhopparverksamhet. Sigtuna har svarat att de inte har någon.

Den som vill hoppa av ett kriminellt liv tar i första hand kontakt med Polisen som sedan förmedlar ärendet vidare till lokalpolis och lokala socialtjänster.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

defacto_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider