defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Inga problem med trängsel på restauranger och kaféer

Kommunens hälso- och livsmedelsinspektörer besökte 24 restauranger, barer och kaféer i helgen och kunde inte notera någon trängsel.

centrum_artikel

I Stockholms stad har det varit problem med trängsel på krogar vilket lett till att ett 20-tal ställen fått anmärkningar och fem stängts ner. I Sigtuna kommun gick inspektörer ut till 24 ställen från fredag vid lunch till lördag eftermiddag. Resultatet var positivt då ingen trängsel noterades.
– Vi upplevde överlag att det var bra möten. De allra flesta har tagit sitt ansvar och upprättat olika rutiner för att motverka trängsel, säger Kaspar Fritz, förvaltningschef på miljö- och hälsoskyddskontoret

Kommunens krögare har dock gett inspektörerna en del synpunkter något som de ska ta med sig. Under veckan kommer det att bli nya inspektioner och om det visar sig att ställena har trängsel kan det leda till repressalier i form av anmärkning eller nedstängning av smittskyddsläkare.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
connys_helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

januari_helsida
2020_helsida
prima_helsida
ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider
centrum_sommar_out