stationshusen_pan
Foto: Pressbild

Inga problem med trängsel på restauranger och kaféer

Kommunens hälso- och livsmedelsinspektörer besökte 24 restauranger, barer och kaféer i helgen och kunde inte notera någon trängsel.

I Stockholms stad har det varit problem med trängsel på krogar vilket lett till att ett 20-tal ställen fått anmärkningar och fem stängts ner. I Sigtuna kommun gick inspektörer ut till 24 ställen från fredag vid lunch till lördag eftermiddag. Resultatet var positivt då ingen trängsel noterades.
– Vi upplevde överlag att det var bra möten. De allra flesta har tagit sitt ansvar och upprättat olika rutiner för att motverka trängsel, säger Kaspar Fritz, förvaltningschef på miljö- och hälsoskyddskontoret

Kommunens krögare har dock gett inspektörerna en del synpunkter något som de ska ta med sig. Under veckan kommer det att bli nya inspektioner och om det visar sig att ställena har trängsel kan det leda till repressalier i form av anmärkning eller nedstängning av smittskyddsläkare.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

connys_helsida
defacto_helsida
valsta-jul_helsida
jul2021
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

mp_host_helsida
2020_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
julmarknad_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
connys
mp-outsider
stationshusen_out