defacto_pan2020
Foto: Street view/Google

Inga planer på ny förskola i Sätuna

Det finns inga planer från kommunens sida att etablera en ny förskola i Sätunaområdet efter att Sätuna förskola läggs ner.

centrum_artikel

Många har engagerat sig kring Sätuna förskola sedan det blev känt att kommunen inte kan driva den vidare på grund av att Rikshem som äger fastigheten vill riva och bygga bostäder.
– Det finns ingen ny förskola planerad på just den platsen där Sätuna förskola står, men avvecklingen sker till sommaren 2022 så vi har gott om tid att hjälpa varje vårdnadshavare att hitta ett bra alternativ för just deras barn, uppger Anna Jernberg Carlson, pressansvarig i kommunen.

Enligt Jernberg Carlson finns en överkapacitet i förskolan, det vill säga mer platser än behov för perioden 2021-2030.
– I området finns redan Söderbrinkens förskola på Södergatan, Tallholma förskola på Skolgatan, Norrbacka, Skutan och Björkens förskolor på Odensalavägen. Det finns även en fristående förskola på Dragonvägen som heter Kanonkullen. I samband med att Sätuna förskola avvecklas så startar dessutom Aspbackens förskola upp med plats för 160 barn, uppger Jernberg Carlson.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh