moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel

Märsta stations biljetthall byggs om, något som redan bestämts och finansierats av Region Stockholm och Sigtuna kommun. Men både Region Stockholm och Sigtuna kommun hade hoppats att det togs ett större grepp om stationen med en ombyggnad. Nu står det klart att inga medel anslås från regeringens sida i den så kallade nationella trafikplanen 2022-2033.
– Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station. I den förra nationella planen ströks den och nu är risken stor att regeringen återigen sviker kommunens pendlare. Vi kräver att regeringen gör det enda rätta och lägger till Märsta station som ett prioriterat investeringsobjekt i den nationella planen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Sigtuna kommun och Moderaterna Region Stockholm vädjar till regeringen att ändra sitt beslut och hoppas att Socialdemokraterna lokalt kan påverka sina partikollegor på riksnivå.
– Vi kommer inte att ge oss förrän stat och regering ger efter och Märsta station rustas upp. Tyvärr ser vi nu hur satsningen på höghastighetståg tränger bort viktig infrastruktur som i stället försenas, försämras eller uteblir helt. Infrastruktursatsningar för vardagspendlarna tvingas stryka på foten för dyra prestigeprojekt. Det är oacceptabelt, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.

 

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh