moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Märsta stations biljetthall byggs om, något som redan bestämts och finansierats av Region Stockholm och Sigtuna kommun. Men både Region Stockholm och Sigtuna kommun hade hoppats att det togs ett större grepp om stationen med en ombyggnad. Nu står det klart att inga medel anslås från regeringens sida i den så kallade nationella trafikplanen 2022-2033.
– Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station. I den förra nationella planen ströks den och nu är risken stor att regeringen återigen sviker kommunens pendlare. Vi kräver att regeringen gör det enda rätta och lägger till Märsta station som ett prioriterat investeringsobjekt i den nationella planen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Moderaterna i Sigtuna kommun och Moderaterna Region Stockholm vädjar till regeringen att ändra sitt beslut och hoppas att Socialdemokraterna lokalt kan påverka sina partikollegor på riksnivå.
– Vi kommer inte att ge oss förrän stat och regering ger efter och Märsta station rustas upp. Tyvärr ser vi nu hur satsningen på höghastighetståg tränger bort viktig infrastruktur som i stället försenas, försämras eller uteblir helt. Infrastruktursatsningar för vardagspendlarna tvingas stryka på foten för dyra prestigeprojekt. Det är oacceptabelt, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.

 

marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider