bostadsformedling
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga pendeltåg till Stockholm

Pendeltågen till och från Stockholm city och Odenplan stoppas idag på grund av säkerhetsskäl.

centrum_artikel

SL meddelar att pendeltåg till Odenplan och Stockholm city (central) passerar stationerna utan att stanna. Istället hänvisas resenärer till Solna eller Stockholm södra där man får ta tunnelbana till aktuell station. Bussar kommer att gå från Solna station till Solna centrum för byte till tunnelbana. Anledningen till stoppet är att rulltrapporna anses osäkra för passagerare. Stationerna får av utrymningsskäl inte användas utan rulltrappor. Uppsalapendeln ska dock inte vara drabbad av stoppet.

Bakgrunden är att en av rulltrapporna vid Stockholm City tidigare i veckan ska ha rusat åt fel håll rapporterar SVT Stockholm.
– En av rulltrapporna bytte plötsligt riktning och började rulla väldigt snabbt nedåt. Det ledde till att personerna i rulltrappan ramlade, säger Mattias Sjöström-Varg, presstalesperson SL, till SVT.

Personer skadades men inte allvarligt. Man har kontrollerat rulltrapporna och upptäckt felaktigheter, bland annat konstruktions- och materialfel. Natten till fredag hölls ett krismöte och därefter bestämde man att stänga stationerna.
– Utan rulltrapporna kan vi inte få ut alla människor som finns på stationerna på ett säkert sätt. Vi sätter alltid resenärernas säkerhet först, säger Mattias Sjöström-Varg enligt SVT.

Det finns ingen prognos för när stationerna kan öppnas igen men enligt Radio Stockholm väntas stationerna vara stängda åtminstone över helgen.

brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
2020_helsida
centrum_sommar_out
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider