stationshusen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Inga nya covid-fall på äldreboenden

Det finns inga nya fall av covid-19 på kommunens äldreboenden: - Vi jobbar ihärdigt vidare enligt våra upparbetade rutiner, som handlar dels om basala dagliga hygienrutiner, men också vilket tillvägagångssätt vi har om någon brukare eller personal befaras smittad, säger Kristina Holmberg, förvaltningschef Äldre och omsorgsförvaltningen.

Sedan i oktober är det återigen öppet på äldreboenden i kommunen, trots ökad smittspridning kvarstår äldreboendena öppna. Så länge Folkhälsomyndigheten inte ger direktiv om att de ska stängas så finns ingen laglig grund att neka äldre besök. Vissa kommuner har ändå valt att stänga sina äldreboenden. Många kommuner har fått in smitta i sina boenden enligt Sigtuna kommun, men i Sigtuna finns det inte i verksamheterna.

mp_host_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

valsta-jul_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
jul2021
julmarknad_helsida
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
connys
mp-outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
swedol_outsider