center_pan21
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Inga dödsfall på tre månader i kommunen

Ytterligare en månad har passerat och inga dödsfall har noterats i kommunens invånare med covid-19.

centrum_artikel

Sedan i mitten av juni har tre personer i kommunen avlidit med covid-19, sedan juli och augusti har ingen kommuninvånare avlidit. De senaste siffrorna från Socialstyrelsen är fortfarande 111 dödsfall med covid-19 i kommunen. Dock har Sigtuna ett fortsatt högt antal i relation till begreppen åldersstandardisering som innebär i relation till befolkningen enligt Socialstyrelsen. Bara Älvkarleby har högre dödstal i hela riket.

Enligt Socialstyrelsen är det fram för allt personer som är 85 år eller äldre som avlidit med covid-19. Högt blodtryck förekommer också bland de avlidna, samt hjärt- kärlsjukdom, diabetes eller lungsjukdom.

mp_host_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

defacto_helsida
connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
dack-helsida
2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
mp-outsider
connys
dack-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out