stationshusen
Foto: Magasinet

Inga avgifter för uteserveringar resten av året

Kommunfullmäktige kommer på måndagen fatta beslut om att företag som bedriver uteservering, torghandel eller andra evenemang ska avgiftsbefrias.

centrum_artikel

På grund av den rådande covid-19-pandemin så har näringsidkare drabbats hårt i kommunen inom krog- och restaurangnäringen. Ett sätt att ändå driva verksamhet har varit att göra det utomhus. På måndag i samband med fullmäktige avser man fatta beslut om att inga avgifter ska tas ut för uteserveringar, torghandel eller andra evenemang. De uteblivna intäkterna med anledning av beslutet beräknas till 540 000 kronor för resten av året.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider