defacto_pan
Foto: Sigtuna kommun

Inför Arlandalektionen från och med i höst

Arlandagymnasiet kommer inför kommande läsår att satsa på gemensam lektionsstruktur efter önskemål från elever.

marstakalaset_artikel

Arlandagymnasiets ledning har analyserat svar från elevenkäten Stockholmsenkäten som gått ut till alla elever i åk2 som rör frågor om bland annat skola, trygghet och psykisk ohälsa. Arlandagymnasiet gjorde sedan en uppföljning på intervjuerna:
– Eleverna upplevde att det saknades en gemensam struktur för lektionerna. Med Arlandalektionen kommer till exempel alla lektioner att ha en tydlig start där innehåll och mål presenteras och ett tydligt avslut med sammanfattning och utvärdering. Eleverna ska känna igen ramarna, oavsett om det är en naturkunskapslektion eller en lektion i svenska, uppger Erik Ryding, gymnasiechef i ett pressmeddelande.

Den så kallade Arlandalektionen kommer att införas från och med hösten 2019.
– Från och med augusti arbetar vi enligt Arlandalektionen, som är ett verktyg för att skapa en samsyn kring undervisningens upplägg genom en gemensam lektionsstruktur, fortsätter Ryding.

Under flera års tid har Arlandagymnasiet haft problem med studieron, Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson poängterar att båda aspekterna ska förbättras.
– Som ett steg i det arbetet ska lärarna gemensamt ta fram en plan för hur man ska nå önskade mål och skapa en bättre arbetsmiljö för både elever och personal, säger Mattias Askerson (M), ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

ica_valsta_choklad
colorama_april2

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

miljopris_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

marstakalas_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
sportfiske_sommar
colorama_april
miljopris_outsider
defacto_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
connys