arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Individ- och familjeomsorgen backade stort

Individ- och familjeomsorgsnämnden backade 25 miljoner kronor trots prognos om ett nollresultat. Nu finns en risk att pengarna måste plockas in under 2018 istället.

centrum_pask

Individ- och familjeomsorgsenheten som hanterar stöd och omsorg till kommuninvånare, ekonomiskt stöd till utsatta eller familje- och missbruksproblem bland annat. Indvid- och familjeomsorgsnämnden visade dock ett underskott på 25 miljoner kronor trots att man prognotiserades göra ett nollresultat. Något som kan få konsekvenser för 2018-års ekonomi.
– Att nämnder vid bokslut rapporterar ett under- eller överskott som inte helt och håller stämmer överens med kalkylen är inget konstigt. Det kan till exempel ha kommit oförutsedda utgifter eller vara beräkningar som av olika anledningar blivit fel på grund av omständigheter som inte gått att förutse. Men när det är en så här stor missbedömning som 25 miljoner kronor, då är det allvarligt, säger Germund Jonsson, ekonomichef i Sigtuna kommun.

Budget på 118 miljoner
Budgeten för nämnden under 2017 var 118 miljoner kronor, en anledning till underskottet ska ha varit poster för ensamkommande flyktingbarn och andra verksamheter enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun. Nämndens budget för 2018 är 124 miljoner kronor.

Holst: Ser allvarligt på detta
Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) informerades om situationen under torsdagen. Han säger att man kopplat in stora resurser för att gå till botten med vad som hänt och för att det inte ska uppstå igen.
– Så sent som den 18 december fick individ- och familjeomsorgsnämnden besked från förvaltningen om att de skulle göra ett nollresultat. Och nu visar det sig att de gör ett underskott på 25 miljoner kronor. Om nämnden och kommunstyrelsen fått en förvarning kring detta hade vi kunnat vidta åtgärder, men nu står vi inför faktum. 25 miljoner kronor är väldigt mycket pengar och jag ser oerhört allvarligt på detta, uppger Holst.

fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
ica_pask

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

colorama_april2

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

centrum_pask_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

happyhomes_2019
sh_oppet
valsta_utveckling_2
colorama_april
defacto_outsider
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sigtunavatten_outsider