defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Inbrottstjuvar greps i Märsta

Polisen jublar sedan två inbrottstjuvar gripits i Märsta och Sollentuna i veckan.

centrum_artikel

I tisdags greps två inbrottstjuvar i Märsta och fyra greps i Sollentuna. Det får lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna ingår att jubla rapporterar Mitt i Stockholm.
– Förhoppningsvis kommer inbrotten att minska nu. De som begår den här typen av brott gör det oftast inte vid ett enstaka tillfälle utan är seriebrottslingar som livnär sig på inbrott, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna, till Mitt i Stockholm.

Utredningsarbetet har startat med att binda tjuvarna till brotten och se om de även kan knytas till andra inbrott i bland annat Märsta under hösten.
– I somras hade vi förhållandevis få inbrott, men från augusti har det varit en ökning. Inbrotten går lite upp och ner, i regel ökar de under stora lovveckor och jul och påsk när folk reser bort, berättar Johan Lundgren enligt Mitt i.

happyhomes_2019
salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida
teatergrillen_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

teatergrillen_outsider
nrh
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys