defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Inbrottstjuvar greps i Märsta

Polisen jublar sedan två inbrottstjuvar gripits i Märsta och Sollentuna i veckan.

centrum_farsdag_artikel

I tisdags greps två inbrottstjuvar i Märsta och fyra greps i Sollentuna. Det får lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna ingår att jubla rapporterar Mitt i Stockholm.
– Förhoppningsvis kommer inbrotten att minska nu. De som begår den här typen av brott gör det oftast inte vid ett enstaka tillfälle utan är seriebrottslingar som livnär sig på inbrott, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna, till Mitt i Stockholm.

Utredningsarbetet har startat med att binda tjuvarna till brotten och se om de även kan knytas till andra inbrott i bland annat Märsta under hösten.
– I somras hade vi förhållandevis få inbrott, men från augusti har det varit en ökning. Inbrotten går lite upp och ner, i regel ökar de under stora lovveckor och jul och påsk när folk reser bort, berättar Johan Lundgren enligt Mitt i.

defacto_mustach_helsida
ica_oktober
greeknighthelsida
fme_oktober
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard