defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Inbrotten på samma nivå under 2020

Antalet inbrott var nästan exakt lika många 2020 som under 2019.

centrum_artikel

För andra året i följde var det färre än 100 inbrott inklusive försök i kommunen. 92 stycken inbrott eller försök till inbrott anmäldes, det är ett färre än 2019.
– Glädjande att det blev under 100, men vi hade förhoppningar att det skulle bli en ännu större nedgång under det här coronaåret, säger David Lundqvist, ordförande i kommunens grannsamverkansförening.

Organiserad grannsamverkan vinns nu på 134 platser i kommunen enligt David Lundqvist. Grannsamverkan har av polisen lyfts fram som en inbrottsförebyggande åtgärd. Av de totala antalet inbrott skedde 23 i Sigtuna, vilket är nio fler än 2019, Valsta Steninge hade 32 inbrott 2019 men 10 under 2020. Av samtliga inbrott skedde 48 i småhus och 44 i lägenheter. David Lundqvist vill att det ska bli fler grannsamverkansområden och styrelsen hjälper till om en gata vill starta upp.

sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
Moderaterna_helsida2021

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna