abs_pask
Foto: Jamshid Jamshidi

Illegal arbetskraft städade hos Arlandapolisen

Tre illegala invandrare från Uzbekistan har avslöjats arbeta i Arlandapolisens lokaler på Arlanda avslöjar Expressen.

centrum_artikel

Tre uzbekiska medborgare som vistas illegalt i landet har arbetat som städare i Arlandapolisens lokaler, de har även kunnat arbeta fritt innanför Arlandas säkerhetskontroller avslöjar Expressen på torsdagen.

Först i tisdags framkom att uzbekerna saknade arbets- och uppehållstillstånd. Polise hade reagerat på att städarna inte skötte arbetet som de borde och gick inte att kommunicera med. När poliserna slog i Migrationsverkets system så visade det sig att en av uzbekerna fick sin arbetstillståndsansökan avslagen i mars 2017, de andra två fanns inte ens i systemet.

Uzbekernas inpasseringskort har nu dragits in och polisen har gjort en husrannsakan hos det städbolag som sköter städningen i lokalerna sedan 1:a januari, tidigare var det Samhall som skötte städningen.

Det är inte första gången Arlandas säkerhetssystem klickar, poliser hat larmat om att Sverige inte skyddas via Arlanda, märsta.nu avslöjade även 2017 att sympatisörer för extrema rörelsen Grå vargarna arbetar på airside via ett cateringföretag.

defacto_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
marina_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_outsider
nrh
marina_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider