centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi

Illegal arbetskraft städade hos Arlandapolisen

Tre illegala invandrare från Uzbekistan har avslöjats arbeta i Arlandapolisens lokaler på Arlanda avslöjar Expressen.

Tre uzbekiska medborgare som vistas illegalt i landet har arbetat som städare i Arlandapolisens lokaler, de har även kunnat arbeta fritt innanför Arlandas säkerhetskontroller avslöjar Expressen på torsdagen.

Först i tisdags framkom att uzbekerna saknade arbets- och uppehållstillstånd. Polise hade reagerat på att städarna inte skötte arbetet som de borde och gick inte att kommunicera med. När poliserna slog i Migrationsverkets system så visade det sig att en av uzbekerna fick sin arbetstillståndsansökan avslagen i mars 2017, de andra två fanns inte ens i systemet.

Uzbekernas inpasseringskort har nu dragits in och polisen har gjort en husrannsakan hos det städbolag som sköter städningen i lokalerna sedan 1:a januari, tidigare var det Samhall som skötte städningen.

Det är inte första gången Arlandas säkerhetssystem klickar, poliser hat larmat om att Sverige inte skyddas via Arlanda, märsta.nu avslöjade även 2017 att sympatisörer för extrema rörelsen Grå vargarna arbetar på airside via ett cateringföretag.

defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
agy_oppethus
centrum_host_helsida
ica_oktober
happyhomes_2019
fme_oktober
sigtunavatten_standard
nrh
greeknight_outsider
connys
colorama_april2
agy_oppethus_outsider