moderater_pan_sommar
Rolando Rosales (S)Foto: Socialdemokraterna
Lars Björling (SfS)Foto: Sigtuna kommun

Idrotts- och kulturpriser läggs ner

Kultur- och fritidsnämndens beslut om att lägga ner idrotts- och kulturpriser kritiseras av Socialdemokraterna.

centrum_artikel

Under många års tid har Kultur- och fritidsnämnden uppmärksammat föreningar, ledare eller andra kulturaktiva personer genom att dela ut pris till Årets Initiativ, Årets Prestation och Årets Förening samt Kulturstipendiet.
– Det är med stor besvikelse vi nu ser att den moderatledda politiska ledningen avskaffar priserna och stipendiet. För några år sedan utsågs Sigtuna kommun till Sveriges föreningsvänligaste kommun, något vi inte är i närheten av idag, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Bakgrunden är enligt Socialdemokraterna att det kommit in för få nomineringar respektive ansökningar till priserna. Något som bekräftas av Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.
– Vi delar inte denna analys. Om få nomineringar inkommit borde arbetet kring marknadsföringen istället växlas upp så att fler kommuninvånare känner till utmärkelserna och skickar in nomineringar. Det finns så otroligt många fina föreningar i vår kommun och de förtjänar all uppmärksamhet de kan få, säger Rolando Rosales (S) 2:e vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden

Nu hoppas Björling och kommunledningen att man får större tyngt med färre antal priser att dela ut. Man har också ändrat reglerna för att möjliggöra bredare urval. Årets pengar som blir över överförs till potten för ”Ungt arrangemang, ungdomsstipendium”.
– Förvaltningen tar fram ett förslag till nämnden att stärka stödet till föreningarna och främja ungdomars initiativ, kreativitet och organisering. Som vanligt vill (S) att allt ska förbli som det alltid har varit. Vi utvecklar och förbättrar vårt stöd efter dagens förutsättningar och förväntningar med föreningarnas bästa som ledstjärna, uppger Lars Björling.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
oppethus_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

defacto_helsida
2020_helsida

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

dack-helsida
jul2021
koppar_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
koppar_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
jul_outsider
flygskolan_outsider
connys
mp-outsider