centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Idrottande ungdomar söks till Ungdomsidrottsrådet

Ungdomar som idrottar söks till ett samarbete som Sigtuna kommun inlett med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund: - Vi vill gå in i detta med så öppna ögon som möjligt, allt för att det inte blir så att vi tar över projektet och dess målsättningar, säger Monia Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

centrum_jul_artikel

Sigtuna kommun inleder ett projekt med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund i syfte att öka barn och ungdomars inom idrotten i kommunen. Ett nystartat ungdomsråd startas som märsta.nu rapporterade i somras. Till rådet söker man ungdomar mellan 13 och 20 år som är verksamma i en förening eller intresserad av idrott-
– Vi hoppas också att vi får med ungdomar som är nyfikna, vill lära sig mer om vilka rättigheter de har inom sitt idrottande och vill påverka så att barn- och ungdomsidrotten inom Sigtuna kommun är en plats där alla känner sig trygga, berättar Monica Fries, föreningskonsulent.

Det är barn och ungdomarna som sk styra processen i ungdomsrådet och kommunen ska bara stötta upp. Man hoppas att så många som möjligt kommer till ett första möte. Nästa år blir Barnkonventionen lag i Sverige och idrotten måste ta hänsyn till barn och ungas bästa i alla beslut.

centrum_jul_helsida
fme_oktober

Fem medaljer på SM

Fotboll Kim Taekwondo har varit på SM i Borlänge och kom hem med två guld, ett silver och två brons.

julbord_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
defacto_jul
happyhomes_2019
ica_oktober
sigtunavatten_standard

Skånela jagar toppen

Handboll Ikväll väntar match i omgång 11 för Skånela som får besök av AIK i Vikingahallen: - Vi kommer från en bra träningsvecka där vi jobbat hårt och diskuterat mycket hur vi ska förbättra de delar dom vi inte är nöjda med, säger Karlsson till klubbens hemsida.

nrh
tp_outsider
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
connys
greeknight_outsider