moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi

Idrottande ungdomar söks till Ungdomsidrottsrådet

Ungdomar som idrottar söks till ett samarbete som Sigtuna kommun inlett med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund: - Vi vill gå in i detta med så öppna ögon som möjligt, allt för att det inte blir så att vi tar över projektet och dess målsättningar, säger Monia Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun inleder ett projekt med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund i syfte att öka barn och ungdomars inom idrotten i kommunen. Ett nystartat ungdomsråd startas som märsta.nu rapporterade i somras. Till rådet söker man ungdomar mellan 13 och 20 år som är verksamma i en förening eller intresserad av idrott-
– Vi hoppas också att vi får med ungdomar som är nyfikna, vill lära sig mer om vilka rättigheter de har inom sitt idrottande och vill påverka så att barn- och ungdomsidrotten inom Sigtuna kommun är en plats där alla känner sig trygga, berättar Monica Fries, föreningskonsulent.

Det är barn och ungdomarna som sk styra processen i ungdomsrådet och kommunen ska bara stötta upp. Man hoppas att så många som möjligt kommer till ett första möte. Nästa år blir Barnkonventionen lag i Sverige och idrotten måste ta hänsyn till barn och ungas bästa i alla beslut.

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
oppethus_helsida

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

connys_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

defacto_helsida
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider
nrh