bostadsformedling
Foto: Jamshid Jamshidi

Idrottande ungdomar söks till Ungdomsidrottsrådet

Ungdomar som idrottar söks till ett samarbete som Sigtuna kommun inlett med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund: - Vi vill gå in i detta med så öppna ögon som möjligt, allt för att det inte blir så att vi tar över projektet och dess målsättningar, säger Monia Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Sigtuna kommun inleder ett projekt med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund i syfte att öka barn och ungdomars inom idrotten i kommunen. Ett nystartat ungdomsråd startas som märsta.nu rapporterade i somras. Till rådet söker man ungdomar mellan 13 och 20 år som är verksamma i en förening eller intresserad av idrott-
– Vi hoppas också att vi får med ungdomar som är nyfikna, vill lära sig mer om vilka rättigheter de har inom sitt idrottande och vill påverka så att barn- och ungdomsidrotten inom Sigtuna kommun är en plats där alla känner sig trygga, berättar Monica Fries, föreningskonsulent.

Det är barn och ungdomarna som sk styra processen i ungdomsrådet och kommunen ska bara stötta upp. Man hoppas att så många som möjligt kommer till ett första möte. Nästa år blir Barnkonventionen lag i Sverige och idrotten måste ta hänsyn till barn och ungas bästa i alla beslut.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider