sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Idrottande ungdomar söks till Ungdomsidrottsrådet

Ungdomar som idrottar söks till ett samarbete som Sigtuna kommun inlett med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund: - Vi vill gå in i detta med så öppna ögon som möjligt, allt för att det inte blir så att vi tar över projektet och dess målsättningar, säger Monia Fries, föreningskonsulent i Sigtuna kommun.

Sigtuna kommun inleder ett projekt med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund i syfte att öka barn och ungdomars inom idrotten i kommunen. Ett nystartat ungdomsråd startas som märsta.nu rapporterade i somras. Till rådet söker man ungdomar mellan 13 och 20 år som är verksamma i en förening eller intresserad av idrott-
– Vi hoppas också att vi får med ungdomar som är nyfikna, vill lära sig mer om vilka rättigheter de har inom sitt idrottande och vill påverka så att barn- och ungdomsidrotten inom Sigtuna kommun är en plats där alla känner sig trygga, berättar Monica Fries, föreningskonsulent.

Det är barn och ungdomarna som sk styra processen i ungdomsrådet och kommunen ska bara stötta upp. Man hoppas att så många som möjligt kommer till ett första möte. Nästa år blir Barnkonventionen lag i Sverige och idrotten måste ta hänsyn till barn och ungas bästa i alla beslut.

happyhomes_2019
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

connys
nrh
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider