defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Idag gäller nya rekommendationer

Idag införs nya rekommendationer igen för att minska risk för sprida covid-19.

Nya råd införs igen i Region Stockholm. Det handlar om bland annat hålla avstånd till andra och undvika trängsel, arbeta hemifrån om det är möjligt, varje person ska ha 10 kvadratmeter inom mässor, hallar, handelsplatser med mera. På serveringsställen tillåts bara sittande gäster och det måste återigen hållas avstånd mellan sällskap.
– Vi har alla ansvar för att följa de råd och rekommendationer som ges. Även fortsättningsvis är det särskilt viktigt att stanna hemma om du har symtom oavsett om du är vaccinerad eller inte, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Enligt Rotzén är det en ökad smittspridning i länet och det viktigaste man kan göra är att vaccinera sig. Den som inte vaccinerats med två doser uppmanas hålla avstånd till andra, särskilt de över 70 år.

Alla rekommendationer finns här.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
helsida
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
retro_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
outsider
moderat_outsider
nationaldag_out
nrh
logistik_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider