bostadsformedling
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Hyrorna går upp i kommunen

Hyrorna har gått upp i Sigtuna kommun det senaste året, det visar siffror från Hyresgästföreningen.

centrum_artikel

Hyresgästföreningen har sammanställt en Hyreskarta som visar hyran per kvadratmeter i landets samtliga kommuner där det finns tillräckligt med data via SCB:s årliga hyresundersökning.

Siffrorna visar att hyran i Sigtuna kommun gått upp från 89 kr/kvm 2016 till 97 kr/kvm 2017. En kraftig ökning jämfört med grannkommunerna Väsby, Sollentuna och Upplands-Bro som i story sett ligger kvar på samma nivå. I både Väsby och Sollentuna är kvm-priset aningen högre än i Sigtuna. Upplands-Bro ligger på 87 kr/kvm.

Högst är hyrorna i innerstaden med 130 kr/kvm på Kungsholmen. Men Sigtuna har ändå högre än flera av Stockholms stadsdelar.
– I debatten påstås ofta felaktigt att det inte är någon skillnad i hyresnivåer mellan inner- och ytterområden i Stockholm – ibland påstås till och med att hyrorna i innerstaden är betydligt lägre än i övriga bostadsområden. Med hyreskartan visar vi svart på vitt det vi har hävdat hela tiden, att det inte stämmer, säger Love Börjeson, senioranalytiker på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

marina_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
2020_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

brobygget_midgard_helsida

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

centrum_helsida2020
swedol_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
speedy_outsider