nationaldag_pan
Foto: Sigtuna kommun/Bygg- och miljönämnden

Hyresrätterna på Ekilla blev longstay – Ägaren hotas av vite

För ett år sedan avslöjades att Allfadern byggde lägenhetshotell istället för hyresrätter, nu ålägger Sigtuna kommun fastighetsägaren med vite på 15 miljoner kronor om man inte upphör med verksamheten.

Sigtuna kommun gav bygglov för att Allfadern Ekilla AB skulle uppföra hyresrätter vid Ekillaskolan. Men för ett år sedan avslöjade Hem & Hyra att fastigheten används för att hyra ut 75 hotellrum i så kallat longstay. Sigtuna kommun inledde ett omfattande utredningsärende som nu renderat i att Bygg- och miljönämnden beslutat om vite om inte Forenom ändrar på de 75 hotellrummen till lägenheter enligt detaljplanen.

Sigtuna kommun menar att det tydligt framgår vara longstay då bolaget via ett bolag som specialiserar sig på uthyrning av lägenhetshotell hyr ut lägenheterna per dygn samt att det finns olika tjänster kopplade till lägenheterna. Dessutom är lägenheterna momsbelagda vilket uthyrning av bostadslägenheter inte är. Allfadern har uppgett att Sigtuna kommun varit medvetna om att man ska ”blockuthyra” lägenheterna, att boende erbjuds till mer varaktig karaktär. Man anser inte att verksamheten på fastigheten är att betrakta som traditionell hotellverksamhet.

Allfadern Ekilla AB har sex månader på sig att ändra justera användning till bostäder annars kan kommunen söka att vite utdöms via Mark- och miljödomstolen. Beslutet kan dock överklagas.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
nationaldag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nationaldag_out