stationshusen_pan
Foto: Sigtuna kommun/Bygg- och miljönämnden

Hyresrätterna på Ekilla blev longstay – Ägaren hotas av vite

För ett år sedan avslöjades att Allfadern byggde lägenhetshotell istället för hyresrätter, nu ålägger Sigtuna kommun fastighetsägaren med vite på 15 miljoner kronor om man inte upphör med verksamheten.

Sigtuna kommun gav bygglov för att Allfadern Ekilla AB skulle uppföra hyresrätter vid Ekillaskolan. Men för ett år sedan avslöjade Hem & Hyra att fastigheten används för att hyra ut 75 hotellrum i så kallat longstay. Sigtuna kommun inledde ett omfattande utredningsärende som nu renderat i att Bygg- och miljönämnden beslutat om vite om inte Forenom ändrar på de 75 hotellrummen till lägenheter enligt detaljplanen.

Sigtuna kommun menar att det tydligt framgår vara longstay då bolaget via ett bolag som specialiserar sig på uthyrning av lägenhetshotell hyr ut lägenheterna per dygn samt att det finns olika tjänster kopplade till lägenheterna. Dessutom är lägenheterna momsbelagda vilket uthyrning av bostadslägenheter inte är. Allfadern har uppgett att Sigtuna kommun varit medvetna om att man ska ”blockuthyra” lägenheterna, att boende erbjuds till mer varaktig karaktär. Man anser inte att verksamheten på fastigheten är att betrakta som traditionell hotellverksamhet.

Allfadern Ekilla AB har sex månader på sig att ändra justera användning till bostäder annars kan kommunen söka att vite utdöms via Mark- och miljödomstolen. Beslutet kan dock överklagas.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
valsta-jul_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
stationshusen_out
nrh
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
connys