defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hyresrätter blev lägenhetshotell

Det skulle byggas hyresrätter på Ekilla, istället byggde Allfadern lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra.

Kommunen medgav bygglov för lägenheter vid Ekillaskolan, enligt detaljplanen skulle det även uppföras hyresrätter. Men nu när bygget står klart har det visat sig vara lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra. Köparen av marken var Allfadern Ekilla AB. Nu hyrs de ut på Forenoms sajt för över 26 500 kronor i månaden. Fyra gånger så högt som en vanlig hyresrätt i området.

Men lägenheterna används utan godkänt brandskydd enligt Hem & Hyra samt att det saknas bygglov för hotellverksamhet.
– Ska man ändra verksamhet från bostäder till hotellägenheter behöver man se över brandskyddet. Marknadsförs det som övernattningslägenheter en vecka i taget är det mer av hotell och korttidsuthyrning än bostad, säger brandkonsulten Therese Samuelsson till sajten.

Kommunen har själva inte upptäckt den nya verksamheten utan det var grannarna som gjorde och slog larm till kommunen. Nu ska kommunen undersöka om verksamheten står i strid med vad som detaljplanen medger. Om det anses stå i strid med detaljplanen så hotar vite för Allfadern Ekilla samt att man måste rätta till sitt fel.

Allfaderns styrelseordförande Erik Junzell säger dock till Hem & Hyra att man varit tydlig med kommunen om vad man avser göra, det vill säga hyra ut till företag som hyr ut flexibla boenden. Junzell säger vidare att man inte ser det som hotellverksamhet utan bostäder.

Ingen på kommunen har valt att uttala sig officiellt för Hem & Hyra men kommunen ska känna sig ”lurad som säljare”.
– Tanken var hyresrätter. Vi har ett stort behov av bostäder i vår kommun. Det här känns som ett tråkigt utfall. Köparen har inte kört med öppna kort, uppger anställda vid kommunen för Hem & Hyra.

Simon Safari vid Hyresgästföreningen i Region Stockholm anser att kommunen måste ta ansvar och ställa bolaget mot väggen för att de bryter mot avtal. Kommunen ska också ha räknat med lägenheterna i ett bostadsförsörjningsprogram.

centrum_sommar2022_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

connys_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
outsider
logistik_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
nationaldag_out
retro_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider