moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hyresrätter blev lägenhetshotell

Det skulle byggas hyresrätter på Ekilla, istället byggde Allfadern lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra.

Kommunen medgav bygglov för lägenheter vid Ekillaskolan, enligt detaljplanen skulle det även uppföras hyresrätter. Men nu när bygget står klart har det visat sig vara lägenhetshotell avslöjar Hem & Hyra. Köparen av marken var Allfadern Ekilla AB. Nu hyrs de ut på Forenoms sajt för över 26 500 kronor i månaden. Fyra gånger så högt som en vanlig hyresrätt i området.

Men lägenheterna används utan godkänt brandskydd enligt Hem & Hyra samt att det saknas bygglov för hotellverksamhet.
– Ska man ändra verksamhet från bostäder till hotellägenheter behöver man se över brandskyddet. Marknadsförs det som övernattningslägenheter en vecka i taget är det mer av hotell och korttidsuthyrning än bostad, säger brandkonsulten Therese Samuelsson till sajten.

Kommunen har själva inte upptäckt den nya verksamheten utan det var grannarna som gjorde och slog larm till kommunen. Nu ska kommunen undersöka om verksamheten står i strid med vad som detaljplanen medger. Om det anses stå i strid med detaljplanen så hotar vite för Allfadern Ekilla samt att man måste rätta till sitt fel.

Allfaderns styrelseordförande Erik Junzell säger dock till Hem & Hyra att man varit tydlig med kommunen om vad man avser göra, det vill säga hyra ut till företag som hyr ut flexibla boenden. Junzell säger vidare att man inte ser det som hotellverksamhet utan bostäder.

Ingen på kommunen har valt att uttala sig officiellt för Hem & Hyra men kommunen ska känna sig ”lurad som säljare”.
– Tanken var hyresrätter. Vi har ett stort behov av bostäder i vår kommun. Det här känns som ett tråkigt utfall. Köparen har inte kört med öppna kort, uppger anställda vid kommunen för Hem & Hyra.

Simon Safari vid Hyresgästföreningen i Region Stockholm anser att kommunen måste ta ansvar och ställa bolaget mot väggen för att de bryter mot avtal. Kommunen ska också ha räknat med lägenheterna i ett bostadsförsörjningsprogram.

valsta-jul_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
connys
stationshusen_out
mp-outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
nrh