fastbyran_bostad
Foto: Pressbild/SigtunaHem

Hyreshöjningen avgörs av skiljedomare

SigtunaHems yrkade hyreshöjning går till skiljedomaren sedan man inte lyckats enas om en höjning med motparten Hyresgästföreningen.

Förhandlingarna mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen strandade i november. SigtunaHem yrkade en höjning med 2,5 procent, något som Hyresgästföreningen inte ansåg var rimligt. Ärenden gick till Hyresmarknadskommittén som kunnat fastställa en hyra för 2021. Istället är det en oberoende skiljedomare som får uppdraget att sätta en höjning. Beslutet innebär sannolikt att det blir en retroaktiv höjning från årsskiftet efter beslutet.

Mäklaren: Mindre bostadsrätter sjunker i pris

Bostad märsta.nu har tidigare skrivit om att priset på bostadsrätter sjunker. Men enligt mäklaren Erik Wennberg är det de mindre som går ner i pris då efterfrågan på mindre lägenheter minskat: - Efterfrågan förväntas stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre, säger Erik Wennberg i ett uttalande.

fastbyran_townhouse2
fastbyran_helsida
nya sätuna torg

SigtunaHem inleder byggprocess av Stationshusen

Bostad Stationshusen vid Sätuna torg ska nu byggas efter att rivning av ICA-huset går in i slutfasent: - Projektet heter Stationshusen och är ett av våra viktigaste framtidsprojekt med totalt cirka 200 nya bostäder. Här kommer också cirka 3 500 kvadratmeter lokaler, butiker, restauranger och caféer, säger Göran Langer, vd på SigtunaHem.

fastbyran_townhouse
fastbyran_outsider